Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εξελέγη η γονέας που διεγράφη για την αγωνιστική της δράση



 

Η αγωνίστρια γονέας, η οποία παράνομα και αντικαταστατικά διεγράφη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου της, εξελέγη μετά από Γενική Συνέλευση των Γονέων και των Κηδεμόνων, νέα Πρόεδρος του ΔΣ. Κατά τη Γενική Συνέλευση τα πέντε μέλη του ΔΣ, τα οποία παράνομα και αντικαταστατικά διέγραψαν την γονέα για τις αγωνιστικές δράσεις του Συλλόγου σε προηγούμενες θητείες καθώς και τις δράσεις αλληλεγγύης σε απεργούς, ανέργους, πρόσφυγες και μετανάστες, υπέβαλλαν την παραίτησή τους και αντικαταστάθηκαν από τα αναπληρωματικά μέλη.

Η αγωνίστρια γονέας κατήγγειλε στη Γενική Συνέλευση την μεθόδευση εναντίον της και αντιμετωπίστηκε με χειροκροτήματα. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων την αγωνίστρια γονέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέλος του ΔΣ, που παραιτήθηκε, είπε στη Γενική Συνέλευση πως πριν τις εκλογές τον πλησίασαν άλλοι γονείς και του είπαν να θέσει υποψηφιότητα και να εκλεγεί στο νέο ΔΣ προκειμένου «να διώξουν την κομμουνίστρια από τον Σύλλογο». Ο γονέας αυτός παραδέχτηκε δημόσια ότι οι χαρακτηρισμοί σε βάρος της αγωνίστριας γονέα ήταν κοινή βούληση και των πέντε μελών που παραιτήθηκαν.

Η αγωνιστική αντίδραση της γονέα, που πραξικοπηματικά προσπάθησαν να την θέσουν εκτός ΔΣ, με την στήριξη της πλειοψηφίας των γονέων του σχολείου, η αντίδραση της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και το πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης απέτρεψαν το πραξικόπημα και καταδίκασαν ουσιαστικά την άποψη που λέει ότι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων δεν πρέπει να κάνουν αγωνιστικές δράσεις και δράσεις αλληλεγγύης, δεν πρέπει να αγωνίζονται για να υπάρχει επαρκής κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία των παιδιών τους, αλλά πρέπει να γίνονται εθελοντές και επαίτες προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία υποχρηματοδοτούμενα από το κράτος.

Κώστας Β.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός