ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ Αύριο η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μπλόκο της ΝίκαιαςΜε την εργατική – λαϊκή συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα της να δυναμώνει στη Θεσσαλία και σ’ όλη τη χώρα, η μικρομεσαία αγροτιά συνεχίζει στις επάλξεις των μπλόκων, πιέζοντας αποφασιστικά την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της.

Οι προσπάθειες της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αποπροσανατολίσει τους αγωνιζόμενους αγρότες, καλώντας τους σε προσχηματικό διάλογο, και να παραπλανήσει το λαό με την ψεύτικη προπαγάνδα ότι τάχα η κυβέρνηση επιλύει τα μεγάλα αγροτικά προβλήματα, πέφτουν στο κενό. Οπως στο κενό πέφτει και η επιχείρηση τρομοκράτησης της αγροτιάς που στήθηκε με την απαράδεκτη δικαστική δίωξη σε βάρος στελεχών του αγροτικού κινήματος στη Θεσσαλία, που θα δικαστούν την 1η Μάρτη, με την κατηγορία ότι… παρακίνησαν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να στήσουν το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας.

Χτες, στήθηκαν κι άλλα μπλόκα, ενώ τα υπάρχοντα ενισχύθηκαν με νέα τρακτέρ, αναδεικνύοντας την απόφαση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για συνέχιση και ένταση της μάχης.

Την Κυριακή 3/2, στη 1 μ.μ., στη Νίκαια της Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στην οποία θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του αγώνα.

Επιπλέον, αύριο, Σάββατο, στη 1 μ.μ., στο χώρο του μπλόκου της Νίκαιας θα γίνει σύσκεψη – συγκέντρωση εκπροσώπων μαζικών φορέων από όλη τη Θεσσαλία, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα, αλλά και στη μορφή αγώνα που έχει επιλέξει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Στο μπλόκο της Νίκαιας προστέθηκαν χτες κι άλλα τρακτέρ από χωριά των νομών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων – μάλιστα ο αριθμός των τρακτέρ από τα Τρίκαλα διπλασιάστηκε σε σχέση με την πρώτη μέρα – ενώ στη συνέλευση που έγινε το βράδυ συζητήθηκαν τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν για να έχουν επιτυχία οι σημερινές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα η πορεία με τρακτέρ και αυτοκίνητα στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας στις 6 μ.μ. και η αγωνιστική παρέμβαση στην Εφορία Καρδίτσας, στις 11 π.μ.
Στην υπόλοιπη χώρα

Με νέα τρακτέρ από χωριά της Θεσσαλίας ενισχύεται καθημερινά το μπλόκο της Νίκαιας
Με νέα τρακτέρ από χωριά της Θεσσαλίας ενισχύεται καθημερινά το μπλόκο της Νίκαιας

Ενισχύουν τα μπλόκα που στήθηκαν στη Μακεδονία οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και την Κυριακή ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια.

Στην Ημαθία, ενισχύονται καθημερινά τα μπλόκα στον κόμβο της Κουλούρας και στη διασταύρωση της Νάουσας. Οι αγρότες της Νάουσας προγραμματίζουν αύριο Σάββατο μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη της Νάουσας, η οποία θα καταλήξει στο δημαρχείο, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους.

Στην Πέλλα, οι αγρότες συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στον κόμβο Γυψοχωρίου.

Στις Σέρρες, οι αγρότες παραμένουν στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.

Στην Κατερίνη, οι αγρότες συγκεντρώνουν τα τρακτέρ τους στην «Ελιά», ενώ στη Φλώρινα στον κόμβο Αντιγόνου Αμυνταίου.

Στην Καστοριά, τη Δευτέρα 4/2, στις 11 π.μ., προγραμματίζεται συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Μπλόκων, έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγγιορίδου.

Στη Φθιώτιδα, οι αγρότες της περιοχής παραμένουν στον κόμβο της Πελασγίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Στην Πρέβεζα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, έχουν στήσει το δικό τους μπλόκο στον Λούρο.

Σε στήσιμο μπλόκου προχωρούν σήμερα Παρασκευή οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Το μπλόκο θα στηθεί στις 11.30 π.μ. στο Χαλίκι, παραπλεύρως της Ιονίας Οδού, στη θέση Μπάγια, ανάμεσα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Η μετάβαση στο σημείο θα γίνει με μηχανοκίνητη πορεία τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων, η οποία θα ξεκινήσει από τα σημεία των προσυγκεντρώσεων που ορίστηκαν στις 10.30 π.μ. στο Αγγελόκαστρο και στον κόμβο της Συκιάς.

Επίσης, αύριο, Σάββατο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα διόδια του Ακτίου, στις 12 μ., με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στις 10.30 π.μ. στον κόμβο «Βρυσούλας» στη Βόνιτσα και από εκεί συντεταγμένα θα ξεκινήσουν για τα διόδια.

Στην περιοχή Σταυροδρόμι επί της Εθνικής οδού Πατρών – Τρίπολης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής Ερυμάνθου.

Στην Ηλεία, αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν συγκεντρωμένοι στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, έχοντας παρατάξει τα οχήματά τους επί της Εθνικής οδού Πύργου – Πατρών. Για σήμερα Παρασκευή, προγραμματίζουν συλλαλητήριο στο χώρο του μπλόκου.

Στο Αίγιο, ο Αγροτικός Σύλλογος «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» πραγματοποιεί νέα κινητοποίηση σήμερα, στις 5 μ.μ., στα «Βενζινάδικα» της Νέας Εθνικής οδού στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στον κόμβο του Σταθμού της Μεσσήνης έχουν συγκεντρώσει από την Κυριακή τα τρακτέρ τους οι αγρότες της περιοχής, έπειτα από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης, ενώ μπλόκο έχει στηθεί και στο Χανδρινό Πυλίας Μεσσηνίας από τον τοπικό Αγροτικό Σύλλογο. Σήμερα, στις 10 π.μ., ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης πραγματοποιεί κινητοποίηση στην Καλαμάτα, ενώ ανάλογη κινητοποίηση διοργανώνουν από κοινού οι Αγροτικοί Σύλλογοι Χανδρινού και Μεσσήνης τη Δευτέρα 4/2, στην Περιφερειακή Διοίκηση στην Καλαμάτα.

Στα Χανιά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι – μέλη της παραμένουν στο χώρο του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια, στην ΕΟ Χανίων – Ηρακλείου, όπου καθημερινή είναι η παρουσία εκπροσώπων μαζικών φορέων που εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Την Κυριακή 3/2, στις 12 μ., οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού καλούνται να δώσουν δυναμικό «παρών» στο μπλόκο για αποκλεισμό της Εθνικής οδού, ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Στο Ηράκλειο, το μπλόκο των αγροτών παραμένει στον κόμβο Πραιτωρίων, ενώ σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αχαρνών – Αστερουσίων, στις 2.30 μ.μ. Επίσης, την Κυριακή 3/2 στις 12 το μεσημέρι το μπλόκο θα επισκεφτούν εργατικά συνδικάτα και άλλοι φορείς του νομού, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

Στο Ρέθυμνο, οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Πλατάνου – Μελάμπων και η Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου έχουν προγραμματίσει για σήμερα Παρασκευή, στις 10 π.μ., νέα συγκέντρωση στις Μάντρες Αμαρίου.

Τέλος, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου προγραμματίζει Γενική Συνέλευση και καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού «να βρίσκονται σε ετοιμότητα για παλλεσβιακή κινητοποίηση τις επόμενες μέρες».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός