ΔΑΣ-ΟΑΣΑ( Η.Λ.Π.Α.Π) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ (ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ) 12/2/2019

Η ΔΑΣ-ΟΑΣΑ απο θέση αρχής, διαφώνησε, καταψηφίζοντας την παραχώρηση της λέσχης σε ιδιώτη.

Η θέση μας ήταν και είναι, ο χώρος να είναι χώρος, αμιγώς εργαζομένων και να την δουλεύουν εργαζόμενοι, με τιμές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συναδέλφων. Σας υπενθυμίζουμε δε ότι είμασταν η μοναδική παράταξη που εναντιωθήκαμε στην παραχωρησή της, την ώρα που όλοι σας συναινούσατε.

Στη συνέχεια, φέρατε αίτημα μείωσης του μισθίου, επιχειρηματολογόντας μάλιστα και λέγοντας ότι ο ενοικιαστής δεν ανταπεξέρχεται στα έξοδα και υπάρχει κίνδυνος να κλείσει η λέσχη, με αποτέλεσμα να χαθούν έσοδα του σωματείου.

Τα τελευταία χρόνια , βάσει της δικής σας επιχειρηματολογίας, η ετήσια εκδήλωση με την κοπή της πίτας, γινόταν στη λέσχη, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά.

Το 2019 αποφασίσατε κατά πλειοψηφία, να διοργανώσετε την εκδήλωση σε άλλον χώρο , πέραν της λέσχης.

Οι προσφορές που διαβάστηκαν στο Δ.Σ απο την παράταξη της πρωτοβουλίας Οδηγών, ήταν απο 20 έως 24 ευρώ κατ’ άτομο,η προσφορά στην οποία και κατέληξαν ήταν 12 ευρώ κατ’ άτομο, σε κατάστημα ευθύνης μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Να τονίσουμε δε, ότι μέσα στις προσφορές δεν υπήρχε προσφορά απο τη λέσχη Εργαζομένων, έτσι ώστε να επωφεληθεί το ταμείο του Σωματείου μας, σε περίπτωση οικονομικότερης πρότασης.( Απο τη στιγμή που τα οικονομικά του σωματείου μας δεν είναι και τα καλύτερα).

Η ΔΑΣ-ΟΑΣΑ υπερψήφισε την πρόταση για την οργάνωση της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας στη λέσχη της Ενωσης Εργαζομένων και καταψήφισε την πρόταση που εν τέλει επικράτησε, κρατώντας παράλληλα τις επιφυλλάξεις μας, διότι για λόγους αρχής ( ανεξαρτήτως προσώπου, δεν έχουμε να προσάψουμε τίποτα σε κανέναν, το αντίθετο μάλιστα) μέλος του Δ.Σ του σωματείου δεν πρέπει να αναλαμβάνει τέτοιες υποθέσεις. Σας επισυνάπτουμε και την πρόταση της Λέσχης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ,η οπία είναι οικονομικότερη.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός