Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ(VIDEO-ΦΩΤΟ)



37o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ Ή ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ;

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Στις 14-17 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί εδώ, στην Καλαμάτα, το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ, που δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη της οργάνωσης της εργατικής τάξης, που παλεύουμε καθημερινά την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική, που εκλεγόμαστε μέσα από αυτούς τους αγώνες και με ζωντανές πραγματικές συλλογικές διαδικασίες των εργαζόμενων σε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα του ταξικού κινήματος, έχουμε καταγγείλει από την αρχή και θέλουμε και από εδώ να ενημερώσουμε την εργατική τάξη ότι: Αυτό το συνέδριο δεν έχει καμιά σχέση με συνέδριο εργατικής οργάνωσης.

            Από αυτό, οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε θετικό για τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τους αγώνες της εργατικής τάξης.

            Δίνουμε τη συνέντευξη αυτή γιατί θέλουμε να καταγγείλουμε μια πρακτική και κατεύθυνση που ακολουθούν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Ομάδα Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ) που συκοφαντεί και υπονομεύει, το σημαντικό ζήτημα της λειτουργίας των συνδικάτων και της συμμετοχής των εργαζομένων σ’ αυτά. Που διώχνει τους εργαζόμενους από την οργάνωση και τη συμμετοχή στους αγώνες για τη ζωή τους.

Το προχτεσινό συνέδριο της ΟΙΥΕ αποτελεί μια τρανταχτή απόδειξη των παραπάνω. Προσπάθησαν να κάνουν συνέδριο με εργοδότες-μαϊμούδες και μπράβους ποινικούς, νονούς της νύχτας. Και όταν δεν μπόρεσαν χτυπώντας και συνδικαλιστές το διέλυσαν.

            Μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και στα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών των συνδικάτων, πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων, στα οποία πλειοψηφούν οι δυνάμεις που είναι στην ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν. Βρωμίζουν τη συλλογική πάλη, τα συνδικάτα που έχει ανάγκη η εργατική τάξη για να οργανώσει την πάλη της απέναντι στην επίθεση που δέχεται από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Δεν πρόκειται για νέα φαινόμενα. Η ιστορία του εργατικού κινήματος είναι γεμάτη από Μακρήδες, Θεοδώρου και Λυκιαρδόπουλους.

            Πρόκειται για ένα μηχανισμό που προωθεί τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, της εργοδοσίας, των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους μέσα στο εργατικό κίνημα, αλλοτριώνοντας το.

            Μπροστά στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, αυτή η αλλοτρίωση εκδηλώνεται με τον πιο ωμό και εξόφθαλμο τρόπο, με την απευθείας «είσοδο» της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο.

            Στελέχη της εργοδοσίας, ακόμα και οι ίδιοι οι εργοδότες, ψηφίζουν και εκλέγονται ως αντιπρόσωποι, στα όργανα διοίκησης πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, φτάνοντας μέχρι και στη ΓΣΕΕ. Η λίστα των εργοδοτών μέσα στα εργατικά σωματεία περιλαμβάνει Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους Εταιρειών, Αντιπροέδρους ΔΣ Τραπεζών, Ιδιοκτήτες Πούλμαν και Ασφαλιστικών Εταιρειών, δεκάδες στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, Προέδρους Επιμελητηρίων.

 

Ορισμένα μόνο δείγματα του «συνδικαλισμού» που προωθεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΤΑ, ομάδα Βασιλόπουλου).

  • Στον ΠΑΣΕΝΤ (Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό) ψήφισαν ως εργαζόμενοι δεκάδες διευθυντικά στελέχη ναυτιλιακών ομίλων, ανάμεσά τους ο διευθυντής μάρκετινγκ της AtticaGroup, μητρικής εταιρείας της HellenicSeaways γιος του πρόεδρου της εργοδοτικής ένωσης εφοπλιστών του συνδέσμου επιχειρήσεων επιβατηγού ναυτιλίας, καθώς και της δεύτερης μεγαλύτερης παγκοσμίως διαχειρίστριας εταιρείας πλοίων μεταφοράς κοντέινερ «ΜSC».
  • Μέλη των ΔΣ των εταιρειών τόσο της «AtticaGroup» όσο και της «HellenicSeaways».
  • Εκτός αυτών έχουμε στα χέρια μας μια λίστα όπου ψήφισαν 14 διευθυντικά στελέχη των παραπάνω επιχειρηματικών ομίλων, από Εμπορικούς διευθυντές, διευθυντές οικονομικών κλπ.
  • Λίστα από ψηφίσαντες που είναι ιδιοκτήτες ασφαλιστικών εταιρειών.
  • Ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς είναι πρόεδρος της Εταιρείας «Αναπτυξιακή Κιλκίς ΑΕ».
  • Ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, είναι Διευθύνων Σύμβουλος ΑΕ.
  • Ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας είναι αντιπρόεδρος και ταμίας αντίστοιχα του ΔΣ της Τράπεζας Ηπείρου.
  • Ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου είναι ιδιοκτήτης Πούλμαν.

            Επίσης παρουσιάζουν μια πλασματική, ψεύτικη εικόνα, με τεράστια αύξηση του βαθμού οργάνωσης των εργαζομένων και μαζικοποίηση Σωματείων σε περιοχές ιδιαίτερα χτυπημένες από την κρίση, όπως σε Βέροια, Κοζάνη, Πάτρα, Βόλο, Διδυμότειχο, Ναύπλιο, Έδεσσα, Έβρο, Κατερίνη, Εύβοια και κλάδους όπως Εμπόριο, Ναυτιλιακά, Τράπεζες, Μεταφορές… Τους αντιπροσώπους αυτούς μοιράζονται οι συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου), που αποτελούν και την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

            Πρόκειται, δηλαδή, για εικόνα κατασκευασμένη στα γραφεία μεγάλων επιχειρήσεων (ναυτιλιακών, εμπορίου κ.ά.) με τη συνδρομή μεγαλοδικηγορικών γραφείων, υπουργείων και κρατικών υπηρεσιών και τη στήριξη από τα δικαστήρια. Ξεπερνά κάθε προηγούμενο των τελευταίων 30 ετών!

            Σωματεία χωρίς δράση, χωρίς συλλογικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, χωρίς παρουσία, χωρίς καν τυπική λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων, όταν μάλιστα ο κλάδος τους «καίγεται» από τα προβλήματα των εργαζομένων, από το πουθενά εμφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες χιλιάδες εργαζόμενοι να «συμμετέχουν» στις αρχαιρεσίες, να ψηφίζουν για ΔΣ και αντιπροσώπους, για δευτεροβάθμια όργανα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και μάλιστα όταν οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνωρίζουν ούτε τα μέλη της διοίκησης, ούτε καν τη διεύθυνση του σωματείου τους!

            Τέτοιες περιπτώσεις είναι, για παράδειγμα, αρκετά σωματεία στο Εμπόριο, με πρώτα τα σωματεία των σούπερ μάρκετ. Σε δύο μόνο από αυτά, στο σωματείο εργαζομένων στον «Σκλαβενίτη» και στο «κλαδικό» των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ έχουμε αύξηση σε 4.537 ψηφίσαντες από 2.840 και 6.236 από 5.151, αντίστοιχα! Στο σωματείο εργαζομένων στα ξενοδοχεία του Ανδρεάδη – επίτιμου προέδρου του ΣΕΤΕ – στη Χαλκιδική, που ιδρύθηκε σε μια νύχτα με παρέμβαση της εργοδοσίας, ψήφισαν 1.850! Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…

            Μάλιστα, σε πολλά από αυτά τα σωματεία οι διοικήσεις τους είναι τα ίδια τα στελέχη της εργοδοσίας, από διευθυντές καταστημάτων, προσωπάρχες κλπ. Σε άλλα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι είναι οι ίδιοι εργοδότες, όπως η πιο γραφική πλέον φιγούρα του γνωστού Καραγεωργόπουλου, που τον έχουν και τον καμαρώνουν ως υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα χαρτιά τους τα φτιάχνουν οι νομικοί των ίδιων των επιχειρήσεων ή φτιάχνουν άλλα, όπως τους βολεύουν. Πρόκειται για μηχανισμούς που αναπαράγονται με τη στήριξη της εργοδοσίας, χωρίς πλέον να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

            Κι όταν αυτό δεν αρκεί, έχουμε την πιο εξόφθαλμη και απροκάλυπτη νόθευση. Με όργιο νοθείας και πλαστογραφίας.

            Με βάση τα στοιχεία των τριών προηγούμενων συνεδρίων της ΓΣΕΕ, κατά τη διάρκεια της κρίσης, ανάμεσα σε πολλά άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα, έχουμε τις περιπτώσεις Εργατικών Κέντρων που από το πουθενά παρουσιάζουν αύξηση ψηφισάντων έως και διπλασιασμό! Όπως τα Εργατικά Κέντρα: Αλμυρού με 1.523 ψηφίσαντες και αύξηση 725 ψηφισάντων! Φαρσάλων με 1.541 ψηφίσαντες και αύξηση 527 ψηφισάντων! Λακωνίας με 1.320 ψηφίσαντες και αύξηση 411 ψηφισάντων! Ελασσόνας με 873 ψηφίσαντες και αύξηση 119 ψηφισάντων! Φλώρινας με 2.092 ψηφίσαντες και αύξηση 236 ψηφισάντων! Κατερίνης με 2.206 ψηφίσαντες και αύξηση 187 ψηφισάντων! Καλαμάτας με 2.830 ψηφίσαντες και αύξηση 252 ψηφισάντων και πάει λέγοντας…

            Όλη την περίοδο της κρίσης, τα ίδια αυτά Εργατικά Κέντρα δεν έχουν καταφέρει να κινητοποιήσουν λίγες δεκάδες εργαζομένων.

            Από Εργατικά Κέντρα χωρίς καμία δράση, ούτε καν λειτουργία ΔΣ, έχουν έρθει αποτελέσματα σαν αυτά: Εργατικό Κέντρο Αλεξάνδρειας, πριν την κρίση 840 ψηφίσαντες, τώρα 1.547! Διδυμότειχο 627 ψηφίσαντες πριν, τώρα 1.644! Κιλκίς 527 ψηφίσαντες πριν και τώρα 1.802! Το τραγικό, μαζί και το γελοίο είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το ποσοστό συμμετοχής όχι μόνο εκτινάσσεται από το 17% – 20%, που είναι ο μέσος όρος, σε ποσοστά 90% και 100%, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις οι εμφανιζόμενοι ψηφίσαντες ξεπερνούν τους εργαζόμενους της περιοχής με βάση τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗΣ» (πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εργασίας)!

            Υπάρχουν και κωμικοτραγικά φαινόμενα, όπως το Σωματείο Ξύλου και Οικοδόμων στο χωριό της Φαρκαδόνας, που εμφανίζει να έχουν ψηφίσει 787 μέσα σε λίγες ώρες σε καφενείο του Μεγαλοχωρίου και έχει βγάλει 39 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων!

            Τα ίδια και σε Ομοσπονδίες, όπως στην Ομοσπονδία Χειριστών, των Σεκιούριτι, των Ασφαλιστικών Υπαλλήλων, του Υπαλληλικού Προσωπικού Αυτοκινήτων Ελλάδας κ.λπ., όπου εμφανίζεται να αυξάνεται η συμμετοχή, να ψηφίζουν διπλάσιοι από προηγούμενα συνέδρια.

          Η εργοδοσία σέρνει χιλιάδες εργαζόμενους να ψηφίζουν τους ανθρώπους της σε διάφορα σωματεία όπως Σούπερ Μάρκετ, Σκλαβενίτη και αλλού. Με διάφορα «ραβασάκια» της εργοδοσίας, που έχουμε βγάλει στη δημοσιότητα, προϊστάμενοι και διευθυντές καλούν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν στα εν λόγω «σωματεία», π.χ. ΠΑΣΥΕ, με την προτροπή να αγνοήσουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), όπου υπάρχει, αλλιώς «θα έχουν επιπτώσεις….»! Ή ραβασάκι ψηφίστε τους δικούς μας γιατί θα τους χρειαστούμε.

          Ερήμην των εργαζομένων στήνουν αρχαιρεσίες και «μαγειρεύουν» συσχετισμούς. Εμφανίζουν:

  • Αρχαιρεσίες, όπου ψηφίζει ένας εργαζόμενος ανά 40 δευτερόλεπτα, δηλαδή σε λίγες ώρες ψηφίζουν χιλιάδες, πράγμα φυσικά αδύνατο.
  • «Μέλη» που έχουν ψηφίσει σε δύο, τρία και τέσσερα σωματεία, ορισμένοι από τους οποίους εκλέγονται και στα όργανα.
  • Σωματεία – φαντάσματα, που οι αρχαιρεσίες τους δεν υπάρχουν σε κανένα Πρωτοδικείο.

          Για να προστατέψουν τις νοθείες τους και όλα όσα κάνουν σε συνεννόηση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν μπροστά τις δυνάμεις καταστολής, ασφαλίτες και ΜΑΤ έξω και μέσα στα συνέδρια των Εργατικών Κέντρων. Αυτό επιδιώκουν να κάνουν και τώρα μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

            Τους αντιπροσώπους που έρχονται ως προϊόν αυτής της νοθείας «μοιράζονται» οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που αποτελούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ και διαμορφώνουν το συσχετισμό που κυριολεκτικά «σκοτώνει» το εργατικό κίνημα.

            Για τη νομιμοποίηση της απροσχημάτιστης εργοδοτικής παρουσίας στα Συνδικάτα, της νοθείας και της κατασκευής εργοδοτικών σωματείων και συσχετισμών δύναμης έχουν αναλάβει μερίδιο της ευθύνης – με το αζημίωτο – δικηγόροι εταιρειών και μεγαλοεργοδοτικών γραφείων.

Γιατί τα κάνουν όλα αυτά;

            Είναι η συντονισμένη επιχείρηση από την εργοδοσία και το κράτος να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τους συμμάχους τους, αυτήν τη γραφειοκρατική ελίτ που παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης στη ΓΣΕΕ.

            Για τις «υπηρεσίες» της, εργοδοσία και κυβέρνηση «ταΐζουν» τη ΓΣΕΕ με εκατομμύρια ευρώ μέσω προγραμμάτων και με δεκάδες εκατομμύρια από οργανισμούς.

  • Δεκάδες χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ.
  • Οικονομικά σκάνδαλα που βγήκαν στη δημοσιότητα σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες (Λαμία, Κοζάνη, Χανιά κ.λπ.), αποκάλυψαν ολόκληρο μηχανισμό με τα τοπικά ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και τη διαχείριση προγραμμάτων. Αποκαλύφθηκε η συστηματική προσπάθεια, τα Εργατικά Κέντρα να μετατραπούν σε επιχειρήσεις διαχείρισης προγραμμάτων κατάρτισης και ανεργίας. Μέσα από χρηματοδοτήσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ «επιδοτούν» εργαζόμενους και τους προωθούν στην αγορά εργασίας, ως φθηνό «ευέλικτο» εργατικό δυναμικό. Οι συμμετέχοντες σε αυτά βρίσκονταν να είναι «ψηφίσαντες» σε διάφορα σωματεία. Αν δεν υπήρχαν, έστηναν ένα σωματείο, κυρίως Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σε ένα βράδυ.
  • Υπήρξαν ακραία εκφυλιστικά φαινόμενα όπως αυτό του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, όπου ελέγχονται για ποσά άνω του 1 εκατ. ευρώ προερχόμενα από προγράμματα, διέλυσαν το Εργατικό Κέντρο, για να αλλάξουν ΑΦΜ, όπως ακριβώς οι ποδοσφαιρικές ΠΑΕ, και τώρα το ξαναφέρνουν – με την ίδια σύνθεση – να πάρει μέρος στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

            Όλα τα παραπάνω τα θέτουμε για ενημέρωση των εργαζομένων όλης της χώρας. Τους καλούμε να προβληματιστούν, να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς, μαζί με τους συναδέλφους τους. Πρόκειται για εργατική οργάνωση; Μήπως είδαν πουθενά σε κάποιον χώρο δουλειάς, σε κάποιον αγώνα, αυτούς τους συνδικαλιστές;

            Έχουν συμφέρον να στηρίζουν τέτοιες ηγεσίες και συνδικαλιστές; Από τώρα να τραβήξουν το αυτί στους αντιπροσώπους  των κλάδων τους για το τι θα πάνε να στηρίξουν στο συνέδριο.

Που ήταν η ΓΣΕΕ όλα αυτά τα χρόνια

  • Στήριζε και στηρίζει την ανάπτυξη με τους άθλιους μισθούς – μεροκάματα και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις. Συνυπέγραψε με το ΣΕΒ τον άθλιο νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ. Μπήκε εμπόδιο στην προσπάθεια 530 Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που κατέθεσαν σχέδιο νόμου στη Βουλή για τις ΣΣΕ και την επαναφορά τους.
  • Στήριζε και στηρίζει το χτύπημα της απεργίας. Τη λογική ότι οι απεργίες «έφαγαν τα ψωμιά τους» και τώρα οι εργαζόμενοι χρειάζονται διάλογο και συνεννόηση με την εργοδοσία, χρειάζονται «έξυπνους» συνδικαλιστές.
  • Στηρίζει το χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης και την παράδοση της ολοκληρωτικά στο μεγάλο ασφαλιστικό κεφάλαιο μέσω του Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου Ασφάλισης που συμφώνησε με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση.
  • Στήριζε και στηρίζει τη λογική της ενσωμάτωσης και του κοινωνικού εταιρισμού, ότι εργοδότες και εργαζόμενοι πρέπει να πάνε μαζί για την καπιταλιστική ανάπτυξη, ότι τα συμφέροντά τους ταυτίζονται.
  • Στήριζε και στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.

            Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δεσμευόμαστε απέναντι στους εργαζόμενους ότι Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποκαλύψουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, την αλλοτρίωση και τη σήψη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και να παλέψουμε για τον απεγκλωβισμό του εργατικού κινήματος από το θανάσιμο εναγκαλισμό του. Για να πάρει η εργατική τάξη την κατάσταση στα χέρια της και να απαλλαγεί από αυτά τα βαρίδια.

Για να ενισχυθεί το ταξικό κίνημα.

          Για να αναπτυχθούν οι αγώνες που θέτουν στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζόμενων και την ικανοποίησή τους, σε αντιπαράθεση με τις απαιτήσεις και τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων και τις «αντοχές» της οικονομίας τους.

          Για να αναχαιτιστεί η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από τους κεφαλαιοκράτες και τις κυβερνήσεις τους, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ΕΕ – ΝΑΤΟ.

            Στο δρόμο αυτό βρισκόμαστε απέναντι στο ενιαίο μέτωπο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- Ομάδα Βασιλόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ). Στο μαύρο αυτό μέτωπο που επιτίθεται στο ΠΑΜΕ, προσπαθώντας να βάλει εμπόδια στη δράση των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που συσπειρώνονται σε αυτό. Που υπονομεύει τις συλλογικές διαδικασίες των εργαζόμενων στα σωματεία τους, τη συζήτηση, τις Γενικές Συνελεύσεις, γιατί εκεί οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν το βρώμικο ρόλο αυτών των δυνάμεων, βλέπουν ποιος είναι ο φίλος και ποιος ο εχθρός τους.

            Από εδώ, σήμερα, θέτουμε υπόψη όλης της εργατικής τάξης – και με περισσότερα στοιχεία που είναι στη διάθεση όποιου θέλει να τα μελετήσει – τα πολύ σοβαρά αυτά ζητήματα.

            Ο κάθε εργαζόμενος, αλλά πολύ περισσότερο ο κάθε συνδικαλιστής που οι εργαζόμενοι εκλέγουν για να τους εκπροσωπήσει έχει ευθύνη και πρέπει να πάρει θέση για όλα αυτά. Και η θέση αυτή θα κριθεί από τους εργαζόμενους.

Εμείς λέμε καθαρά και παλεύουμε γι’ αυτό στην πράξη:

          Οι άνθρωποι της εργοδοσίας και του κράτους της, που υπονομεύουν τα εργατικά συμφέροντα, πρέπει να πεταχτούν από το σβέρκο της εργατικής τάξης, σε όλες τις συνδικαλιστικές βαθμίδες. Είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου» για το εργατικό κίνημα.

       Σε αυτό το μετερίζι καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να συσπειρωθούν.

          Καλούμε επίσης τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους με κάθε μέσον να βρεθούν την ημέρα έναρξης του συνεδρίου στην Καλαμάτα.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός