ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Συγκέντρωση τη Δευτέρα 22 Απρίλη ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο



Σε συγκέντρωση ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα 22 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα καλούν το ΠΑΜΕ και εργατικά σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, δίνοντας απάντηση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις να ψηφιστεί στα μουλωχτά μια ακόμα αναδιάρθρωση που σαρώνει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 6 μ.μ.:

  • Στα Προπύλαια για τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών και τους Φοιτητικούς Συλλόγους.
  • Στην Παλιά Βουλή για τα εργατικά σωματεία, την ΑΣΓΜΕ και άλλους μαζικούς φορείς.

Κάλεσμα συμμετοχής από σωματεία και φορείς

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 22 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. έξω από τη Βουλή, ενάντια στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο για την Παιδεία απευθύνουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και «Ρόζα Ιμβριώτη», καλώντας παράλληλα στην προσυγκέντρωση ΕΛΜΕ και Συλλόγων στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.

Επίσης η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση για την απαράδεκτη διαδικασία που ακολουθεί, προκειμένου να περάσει «εν κρυπτώ» το νομοσχέδιο με το οποίο αλλάζει δραστικά η δομή και το περιεχόμενο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν ακόμα η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η ΕΛΕΠΑ και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Επίσης οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, ΣΔΟ του ΤΕΙ Πάτρας και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανολόγων Μηχανικών, Φαρμακευτικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Πολιτικών Μηχανικών, Φυσικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας, δρομολογούν πούλμαν από την Πάτρα για το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Σε άλλες πόλεις

Κινητοποιήσεις θα γίνουν επίσης και σε άλλες πόλεις της χώρας:

Στο Βόλο, Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλούν στην κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Στη Λάρισα, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας  12.00 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός