ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΡΟΛΛΕΫ. Η 1 Μάη ήταν και είναι …μια θαυμάσια μέρα…



29/4/2019

1Μαη, 1886, Σικάγο. Το Σικάγο αποτελούσε το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο. Οι εργάτες της χώρας, βρίσκονταν στα όρια της εξαθλίωσης, εργάζονταν ήλιο με ήλιο και οι αμοιβές τους έφταναν ίσα για να επιβιώσουν… Είναι η εποχή που χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση κεφαλαίων σε όλο και λιγότερα χέρια. Βασικό αίτημα των εργατών , οκτώ ώρες εργασία, οκτώ ανάπαυση, μόρφωση, οκτώ ύπνο.

1η Μάη, Θεσσαλονίκη, 1936.
Οι καπνεργάτες απεργουν με αιτήματα την αύξηση του μεροκάματου και την εφαρμογή.της ΣΣΕ .Η χωροφυλακή χτυπάει στο ψαχνό. Η απεργία βάφεται με αίμα.

1η Μάη 1944 Καισαριανή
200 κομμουνιστές εκτελούνται από τους Γερμανούς φασίστες στον τοίχο της Καισαριανής. 200 Έλληνες πατριώτες έπεσαν για την τάξη ,για την πατρίδα.Από τους 200, οι περισσότεροι ήταν κρατούμενοι στην Ακροναυπλία και εξόριστοι στην Ανάφη, τους οποίους η μεταξική δικτατορία είχε παραδώσει στους χιτλερικούς
Οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες, έδειξαν το δρόμο, φωτίζουν το αύριο.
Την 1η Μάη τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας, απεργωντας.
Τους τιμάμε βαδίζοντας στο δρόμο που άνοιξαν, στο δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης,των δικαιωμάτων και της κατάργησης της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο,στο δρόμο της Ειρήνης.

Απαντάμε με τη συμμετοχη μας στην συνδικαλιστικη μαφία, που με τις βρωμιες της εκφυλιζει κι απαξιώνει το εργατικό κίνημα. Απαντάμε στις κυβερνήσεις ,την Ε.Ε ,το ΝΑΤΟ που κανουν ότι μπορούν να αλλάξουν το χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς και κάθε μέρας που η παγκόσμια εργατική τάξη έβαλε τη σφραγίδα της. 
Η 1 Μάη ήταν, είναι και θα είναι …μια θαυμάσια μέρα για την εργατική τάξη.
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά, ζήτω η εργατική τάξη!!!
Όλοι και όλες στις απεργιακη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10.30 προσυγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος στις 10.00

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός