Συνδικάτα και εργοδοσία χέρι- χέρι στην απεργοσπασία.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ.
Μετά από πίεση των ταξικών δυνάμεων της ΔΑΣ έβγαλαν δελτίο τύπου που μόνο στα λόγια δηλώνει τη συμπαράσταση στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των συναδέλφων μας στον όμιλο ΔΕΠΑ.
Καμία ουσιαστική υποστήριξη στους συναδέλφους οι οποίοι είναι εργασιακά επί ξύλου κρεμάμενοι.

Συντονισμένοι και από ιδεολογία συνεννοημένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ της ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ δηλαδή Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν από απόσταση την απεργοσπαστική τακτική της διοίκησης της ΟΣΥ να βγάλει λεωφορεία από άλλα αμαξοστάσια εκτός Ανθούσας και Λιοσίων μεταφέροντας το προσωπικό από αμαξοστάσιο σε αμαξοστάσιο.

Αυτό πλέον δεν είναι συνδικάτο εργαζομένων είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και το βρόμικο χέρι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ψευτοαντιπολίτευση της ΔΑΚΕ που στηρίζει με νύχια και με δόντια τη Νέα Δημοκρατία για να ξαναπάρει την εξουσία δεν θέλει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή μέρα που θα είναι η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση.

Η απαράδεκτη στάση τους πρέπει να γίνει πείρα και να βγουν συμπεράσματα από τους συναδέλφους οδηγούς.

Ο εργασιακός μεσαίωνας οι νοικιασμένοι εργάτες οι εργολάβοι δεν είναι έξω πλέον από τη συγκοινωνία είναι εδώ.

Ο αγώνας των εργαζομένων των εταιρειών φυσικού αερίου είναι και δικός μας αγώνας!

Η Νίκη τους θα ανοίξει το δρόμο για πραγματικές ουσιαστικές εργασιακές σχέσεις με ασφάλεια στη δουλειά με πραγματικούς μισθούς με συλλογικές συμβάσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα με αναγνώριση των βαριών επαγγελμάτων.

Με την στάση τους η πλειοψηφία του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ αλλά και των υπόλοιπων Σωματείων, της Ένωσης των οδηγών των τρόλεϊ, των σωματείων τεχνικών και στα τρόλεϊ και στα λεωφορεία, των διοικητικών υπαλλήλων έχουν μεγάλη ευθύνη και Θα το βρουν μπροστά τους οι εργαζόμενοι.

Η στάση των διοικήσεων είναι απαράδεκτη και βοηθάει την απεργοσπασία που αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός