Συνέχιση της απεργίας – Καταγγέλλει ΔΕΠΑ και εργολάβους για την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων



Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργολαβικών εργαζομένων της ΔΕΠΑ

Από τη Δευτέρα 27 Μάη μέχρι και το πρωί του Σαββάτου 1 Ιούνη, συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του ομίλου ΔΕΠΑ, με απόφαση της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ).

Παράλληλα το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ, καταγγέλλοντας ΔΕΠΑ και εργολάβους για την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, πραγματοποιούν τη Δευτέρα 27 Μάη στις 8.30 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά της ΔΕΠΑ (Μαρίνου Αντύπα 92).

Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή έχουν το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορίνθου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων το ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ «καταγγέλλει ΔΕΠΑ και εργολάβους για την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Από την Πέμπτη», σημειώνει το Σωματείο, «η διοίκηση ΔΕΠΑ άρχισε να προειδοποιεί πως θα στρέψει τους εργαζόμενους ενάντια στη διοίκηση του Σωματείου, μη αποδεχόμενη πως οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά, σε Γενικές Συνελεύσεις με καθολική συμμετοχή. Επί ώρες η διοίκηση της ΔΕΠΑ προσπαθούσε να πείσει τους εργαζόμενους να αναστείλουν την απεργία στα ΣΑΛΦΑ, χωρίς να θέλουν να αναλάβουν καμία ουσιαστική δέσμευση. Από την Παρασκευή έβαλαν έναν από τους εργολάβους (MECCANICA), που διαθέτει εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία, να εκφοβίζει τηλεφωνικά περί μη νομιμότητας της απεργίας και να τους καλεί να επιστρέψουν στην εργασία τους. Απαντάμε: Η μεγαλύτερη παράβαση και κατάχρηση είναι το ίδιο το οργανόγραμμα της ΔΕΠΑ. Μία επιχείρηση που εμφανίζεται να λειτουργεί με 47 άτομα, ενώ στην πραγματικότητα λειτουργεί με 200».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός