ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Απαιτούν «Καμία απόσχιση – καμία απόλυση» – Νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη στην Αττική (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Από την Αθήνα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι εργαζόμενοι στο RBU (τμήμα «κόκκινων δανείων») της τράπεζας Πειραιώς οι οποίοι αντιδρούν στο σχεδιασμό της τράπεζας για μεταβίβαση του τμήματος, μαζί με τους 1.200 εργαζόμενους που απασχολεί, σε σουηδική επιχείρηση.

Τη Δευτέρα έγινε απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα (Δείτε βίντεο ΕΔΩ), ενώ και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Καβάλα η συμμετοχή ήταν στο 100%. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)

Στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι σε Γενική Συνέλευση που κάλεσε το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού ν. Αττικής αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία στην Πειραιώς την Τρίτη 4 Ιούνη απαντώντας αγωνιστικά στην ανακοίνωση της Τράπεζας ότι θα προχωρήσει στην απόσχιση.

Στη Γενική Συνέλευση τονίστηκε ότι αυτό που γίνεται σήμερα στο RBU της Πειραιώς δεν αφορά μόνο αυτό το τμήμα, καθώς ήδη έχει αποφασιστεί και σε άλλη υπηρεσία όπως το Real Estate. Επιπλέον σημειώθηκε πως αφορά όλες τις τράπεζες γιατί ταυτόχρονα υλοποιείται ένα σχέδιο μείωσης των τραπεζοϋπαλλήλων, είτε με απόσχιση, είτε με εθελουσίες, είτε με κλείσιμο καταστημάτων. Επισημάνθηκε πως είναι συμφωνημένο από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τους τραπεζίτες, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Παράλληλα τονίστηκαν οι ευθύνες της ηγεσίας της ΟΤΟΕ και όλων εκείνων των επιχειρησιακών Σωματείων σε όλες τις τράπεζες που δεν κάνουν τίποτα, παρ’ ότι έγινε πρόταση από το «Αγωνιστικό Μέτωπο» (ΠΑΜΕ) από την Παρασκευή να γίνουν ΔΣ και να αποφασιστεί για σήμερα σε όλες τις τράπεζες τετράωρη στάση εργασίας. Την ίδια ώρα η ΟΤΟΕ διαβουλεύθηκε μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς και κατέληξαν στη δήθεν εθελοντική μεταβίβαση στο νέο σχήμα.

«Συνεχίζουμε» τόνισαν οι εργαζόμενοι οι οποίοι αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη και παράλληλα κάλεσαν τα υπόλοιπα επιχειρησιακά Σωματεία της Πειραιώς να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

Την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς εκφράζει με ψήφισμά της η σημερινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός