Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Εμπόδια στην ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε επιχειρησιακά σωματεία και στην ΟΤΟΕΑπό τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τρ. Πειραιώς

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τρ. Πειραιώς


Εμπόδια στην ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα, αλλά και κοινής αγωνιστικής δράσης βάζουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες -ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ- σε επιχειρησιακά σωματεία και στην ΟΤΟΕ.

Συγκεκριμένα από τη μια μεριά, τα πέντε από τα έξι επιχειρησιακά σωματεία στην Τράπεζα Πειραιώς ζητούν από την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) να πάρει απόφαση (την Πέμπτη 6 Ιούνη συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία) για την κήρυξη κλαδικής απεργίας ενάντια στο σχέδιο της τράπεζας για απόσχιση του τμήματος «κόκκινων» δανείων (RBU) και τη μεταβίβασή του, μαζί με τους 1.200 εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτό, σε νέα εταιρεία που θα ελέγχει κατά 80% η σουηδική εταιρεία «Intrum».

Η ενέργεια των επιχειρησιακών σωματείων ήρθε ύστερα από την πίεση που άσκησαν οι 6ήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, κυρίως στο τμήμα RBU, αλλά και σε άλλα τμήματα, με μπροστάρη το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής και έχοντας στο πλάι τους σωματεία άλλων κλάδων.

Από την άλλη, οι πλειοψηφίες στα επιχειρησιακά σωματεία αρνούνται να πάρουν απόφαση για άμεση συνέχιση των κινητοποιήσεων ώστε να μη δοθεί χρόνος στην τράπεζα να θέσει εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους προκειμένου να προωθήσει αποτελεσματικότερα τους σχεδιασμούς της, πρόταση που έχει κάνει εδώ και μέρες το κλαδικό Σωματείο αλλά και κατέθεσε σήμερα Τετάρτη το «Αγωνιστικό Μέτωπο».

Παράλληλα σε μια παράλληλη εξέλιξη, η «Ενιαία» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) πρότεινε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα να πάρει απόφαση για κοινή κινητοποίηση με τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς όχι μόνο ως έκφραση αλληλεγγύης. αλλά γιατί ανάλογες εξελίξεις που οδηγούν στη μείωση προσωπικού ήδη συμβαίνουν και στην Εθνική με τις «εθελούσιες» απολύσεις. Επίσης τόνισε την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ που λήγει στα τέλη Ιούνη και σύνδεσής του με τον αγώνα των υπόλοιπων τραπεζοϋπαλλήλων. Η πλειοψηφία -ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ- απέρριψε την πρόταση της «Ενιαίας» για κοινή κινητοποίηση και αποφάσισε απεργία με ανοιχτή ημερομηνία μόνο για το ζήτημα της επιχειρησιακής σύμβασης στην Εθνική.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 767379Συνολικές αναγνώσεις:
  • 134Αναγνώσεις σήμερα:
  • 353493Συνολικοί επισκέπτες:
  • 84Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ