ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Εξορμήσεις στο εμπορικό κέντρο ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων



Από τις σημερινές εξορμήσεις μελών του ΣΕΑ στο εμπορικό κέντρο

Από τις σημερινές εξορμήσεις μελών του ΣΕΑ στο εμπορικό κέντρο
Εξορμήσεις – παρεμβάσεις στα καταστήματα της οδού Ερμού και σε άλλα σημεία του εμπορικού κέντρου της Αθήνας πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας αντιδρώντας στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Αρχικά τα μέλη του ΣΕΑ συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Μητροπόλεως και στη συνέχεια προχώρησαν σε εξορμήσεις σε μια σειρά εμπορικά καταστήματα στο εμπορικό κέντρο, όπως στα «Hondos», «H&M», «American Eagle», «Attica», αλλά και στα σούπερ μάρκετ στη Μητροπόλεως και Ακροπόλεως ΑΒ και «Bazaar».

Με την ανακοίνωση – κάλεσμα του ΣΕΑ τα μέλη του άνοιξαν συζήτηση με τους εργαζόμενους από την οποία αναδείχτηκε η ανάγκη οργάνωσης στον Σύλλογο για να μπει φρένο στην επίθεση της εργοδοσίας και της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία συνεχίζει να είναι εδώ και με τη νέα κυβέρνηση. Μάλιστα όπως σημείωναν τα μέλη του ΣΕΑ κατά τη συζήτηση με εργαζόμενους, η κυβερνητική αλλαγή δεν πρέπει να μας καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και εφησυχασμού. Η ΝΔ θα συνεχίσει να υλοποιεί και να ενισχύει τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι μνημονιακοί νόμοι, τα «θέλω» των μεγαλεμπόρων και του ΣΕΒ, οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών.

Τέλος, τα μέλη του ΣΕΑ στηλίτευσαν την παρουσία δύο αστυνομικών έξω από τα γραφεία του συλλόγου, η οποίοι στη συνέχεια, αν και διακριτικά, ακολούθησαν τα μέλη του ΣΕΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της εξόρμησης.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός