ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Να φύγουν τώρα τα αμερικανικά drones από τη Λάρισα



Την πλήρη αντίθεσή της στη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, με αφορμή την επίσκεψη του Ανώτατου Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης και διοικητή των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη, Τοντ Γουόλτερς.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η επίσκεψη αυτή έγινε μετά και τη συμφωνία για παράταση ενός ακόμα έτους της παραμονής στην 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών «MQ-Reaper» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, τα οποία υπό το πρόσχημα αλλεπαλλήλων συνεκπαιδεύσεων, περιπολούν με επίκεντρο την Ελλάδα στο τρίγωνο Αφρική – Μέση Ανατολή – Μαύρη Θάλασσα, αλλά και για να εξεταστεί η δυνατότητα της φιλοξενίας των κατασκοπευτικών και πολεμικών αεροσκαφών «GLOBAL HAWK». Στα σχέδια των Αμερικανών είναι επίσης η πιο έντονη παρουσία τους στο Στεφανοβίκειο – ήδη τον Ιούνη πραγματοποιήθηκε η εκφόρτωση 70 ελικοπτέρων από το αμερικανικό φορτηγό πλοίο «OCEAN GIANT», ενώ αναμένεται να αφιχθεί η αμερικανική Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία με χιλιάδες πεζοναύτες και ελικόπτερα διαφόρων τύπων.

Η Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, που παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει την πολιτική της ασφυκτικής εμπλοκής της χώρας στα σχέδια των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, ενώ συσκοτίζει συνειδητά τους τεράστιους κινδύνους που έχει αυτή η πολιτική τους για το λαό και εξωραΐζει τον ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

«Αποκρύπτουν ότι με αυτόν τον τρόπο μετατρέπουν τη Λάρισα και τον Βόλο αλλά και όλη τη χώρα μας σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι», σημειώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας και «εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, τον Στρατηγικό Διάλογο με τις ΗΠΑ, την «εμβάθυνση» της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα».

Απαιτεί: «Να φύγουν τα αμερικανικά drones από την πόλη μας, να μην εγκατασταθούν νέα, να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα, να υπάρξει απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός