ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Ανέξοδες υποσχέσεις ενώ συνεχίζεται η πολιτική υποβάθμισης των συγκοινωνιώνΑνέξοδες υποσχέσεις περί βελτίωσης της κατάστασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς μοίρασε χτες ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή την επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι θα γίνουν «άμεσες ενέργειες» ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια του Μετρό της Αθήνας και να κυκλοφορήσουν περισσότερα λεωφορεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Σεπτέμβριος δεν θα βρει την πόλη των Αθηνών στην ίδια κατάσταση με αυτή που επικρατεί σήμερα».

Βέβαια, κάθε Σεπτέμβρη τα δρομολόγια πυκνώνουν έτσι κι αλλιώς αφού τελειώνει το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων που εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζεται στην πρωτεύουσα. Από την άλλη πλευρά, κανένα ουσιαστικό μέτρο για την πραγματική αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, όπως, για παράδειγμα, η άμεση πρόσληψη προσωπικού ή η προμήθεια νέων οχημάτων και αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου.

Εκανε επίσης δηλώσεις αναφορικά με το ζήτημα της οδικής ασφάλειας προαναγγέλλοντας «πολύ αυστηρή τήρηση του ΚΟΚ» – δείχνοντας ότι ακόμη ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει ως πρόβλημα ελλιπούς αστυνόμευσης – αλλά και μείωση του ΦΠΑ για την αγορά κράνους μοτοσικλέτας, από το 24% στο 13%, οπότε «η απόκτηση κράνους θα γίνει πιο οικονομική»…

Τέλος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και τα «μεγάλα έργα υποδομών» που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και τα οποία σχεδιάζει το υπουργείο, όπως ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος και ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης, για τον οποίο η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα «επανεξετάσει» τις συμβάσεις που είχε προωθήσει η προηγούμενη.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός