«Σαν τον κλέφτη» η κυβέρνηση φέρνει τροπολογίες παραγγελία του ΣΕΒ



Με μια άθλια μεθόδευση, κυριολεκτικά ένα τέταρτο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε δύο απαράδεκτες τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Αρχικά έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί η συζήτηση στις 16.00 και μετά να ξεκινήσει η ψηφοφορία. Στη συνέχεια, η συζήτηση παρατάθηκε έως τις 18.00, υποτίθεται για να προλάβουν να μιλήσουν περισσότεροι βουλευτές. Τελικά, ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης κατέθεσε αυτές τις δύο τροπολογίες. 

Η μία τροπολογία που προσπάθησε να περάσει «σαν τον κλέφτη», προβλέπει ταβάνι στις συντάξεις, επεκτείνοντας όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, το ανώτατο όριο σύνταξης ορίζεται στο 12πλάσιο της λεγόμενης εθνικής σύνταξης. Μάλιστα, συντάξεις που απονεμήθηκαν και  υπερβαίνουν το συγκεκριμένο πλαφόν, αναζητούνται ως καλοπίστως εισπραχθείσες και επιστρέφονται με παρακράτηση ποσοστού 20% από την σύνταξη που καταβάλλεται κάθε μήνα.

Η δεύτερη τροπολογία υλοποιεί ευθέως τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, καθώς καταργεί την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση εργαζόμενου. Επίσης, προβλέπει ότι σε περίπτωση που μια επιχείρηση έχει προσλάβει έναν εργαζόμενο μέσω εργολάβου (εργολαβικοί εργαζόμενοι), τότε την ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, την έχει αποκλειστικά ο εργολάβος και όχι η επιχείρηση στην οποία εργάζεται.

 

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός