Στους καταπέλτες των πλοίων συνεχίζεται η απεργιακή μάχη στον Πειραιά (ΦΩΤΟ)



Μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στην πύλη της «COSCO», όπου τα μπλοκ των εργαζομένων της στεριάς και της θάλασσας έδωσαν την πρώτη οργανωμένη, ταξική απάντηση στην επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, αλλά παράλληλα και στην ωμή παρέμβαση των εφοπλιστών, προκειμένου να ποινικοποιήσουν τον αγώνα των ναυτεργατών και σε κάθε απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήθηκε από τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Ενδεικτικά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, καθολική συμμετοχή στην απεργία, είχαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της Cosco, των ελαίουργοσαπουνοποιίων, της Ναυπηογεπισκευαστικής Ζώνης, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, της ΠΙΤΣΟΣ, και της ΕΛΣΑ.

«Όλοι στους καταπέλτες»

Μετά το τέλος των ομιλιών ο πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, Νίκος Ξουράφης, έδωσε το σύνθημα της συνέχισης της απεργιακής μάχης στους καταπέλτες των πλοίων, ενάντια στις μεθοδεύσεις εφοπλιστών και κυβέρνησης για το χτύπημα της απεργίας και την προσπάθεια καταστολής της, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση πιέσεων από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τους μηχανισμούς τους

Από το πρωί οι ναυτεργάτες δίνουν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας, ενώ όπως καταγγέλθηκε από τους ίδιους τους ναυτεργάτες βρίσκεται σε λειτουργία απεργοσπαστικός μηχανισμός από τους εφοπλιστές, οι οποίοι με απειλές και εκβιασμούς προσπαθούν να σπάσουν την απεργία και να αναχωρήσουν τα πλοία ακόμη και κενά επιβατών.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός