ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ: 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ…                              ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

                                                                                                                             1/10/2019

Γιατί απεργούμε:

  1. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Γιατί με το πολυνομοσχέδιο καταργούνται ουσιαστικά οι κλαδικές συμβάσεις, Θα εξαιρούνται απο την εφαρμογή των ΣΣΕ οι εταιρείες που είναι χρεωμένες όπως η ΟΣΥ, αυτό σημαίνει ακόμα και μειώσεις μισθών.
  2. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Γιατί εάν ο εργοδότης δεν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές, θεωρούμαστε συνυπεύθυνοι με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων.
  3. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Γιατί ενισχύουν τις Ενώσεις προσώπων τις οποίες συνήθως στήνουν οι εργοδότες για να υπογράψουν ΣΣΕ η οποία μάλιστα θα υπερισχύει της κλαδικής.Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1.500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012 – 2013, για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.
  4. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Γιατί μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου επιχειρούν να φακελώσουν τους εργαζόμενους.
  5. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Γιατί η ηλεκτρονική ψηφοφορία σε συνελεύσεις και απεργίες σκοπό έχει να αποδυναμώσει τα σωματεία, να αποκλείσει και να απομονώσει τον κάθε εργαζόμενο απο τη συζήτηση ,την διαφωνία, τη λήψη αποφάσεων. Να τον αποκόψει απο το μαζικό κίνημα να τον καταστίσει αδύναμο και μόνο, άρα και πιο διαχειρίσιμο.
  6. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Γιατί Ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή, θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε «κουρελόχαρτα».

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ η ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ “ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ” ΠΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ 24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΑΔΥΝΑΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΡΟΜΟ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!!!

ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ , ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!! ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΑΝΙΓΓΟΣ ΣΤΙΣ 9.45

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός