ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Κάτω τα χέρια από το Σωματείο Εργαζομένων!



Τη δημοτική αρχή Καισαριανής (ΚΙΝΑΛ – ΝΔ) που με απύθμενο θράσος και προκλητικό τρόπο προσπαθεί να φιμώσει τη φωνή και να παρεμποδίσει τη δράση του σωματείου εργαζομένων στο δήμο, δίνοντας εντολή σε εργαζόμενο να σκίζει τις ανακοινώσεις και τις αφίσες του σωματείου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο δήμο Καισαριανής.

«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και από καμία δημοτική αρχή», επισημαίνει και συνεχίζει στην ανακοίνωσή του:

«To τελευταίο περιστατικό έγινε στις 16/10 όταν μέλη του σωματείου μας, έβαζαν αφίσες στο Δημαρχείο για να προπαγανδίσουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ένα νομοσχέδιο που πέρα από τις δυσκολίες, τα εμπόδια που βάζει στις μαζικές διαδικασίες, την απεργία και το ηλεκτρονικό φακέλωμα, τη καταβαράθρωση των κλαδικών συμβάσεων, διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματίες να διεισδύσουν στους δήμους δίνοντας τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες την καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό.

Φαίνεται ότι η πολιτική της ΝΔ βρίσκει ένθερμο υποστηρικτή τη νέα δημοτική αρχή αφού προσπαθεί με το «νόμος και τάξη» να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Απορίας άξιο είναι και η τοποθέτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, του εκπροσώπου της Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΕΑΣ) ή αλλιώς ΜΕΤΑ εργαζομένων δήμου Καισαριανής, που υπερασπίστηκε με πάθος τη λογική και πρακτική αυτής της δημοτικής αρχής. «Άξιος» ο μισθός του.

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι τέτοιες ενέργειες δεν μας φοβίζουν, μας ατσαλώνουν και μας πεισμώνουν περισσότερο!!!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές, να απομονώσουν τους εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές, να πλαισιώσουν και να περιφρουρήσουν τις αποφάσεις του σωματείου συμμετέχοντας μαζικά στις κινητοποιήσεις για:

Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο στο σύνολό του.

Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Καμιά περικοπή στα βαρέα και ανθυγιεινά».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός