Νέα καμώματα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ



Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ για τα «νέα καμώματα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ», αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, εντείνει την επίθεσή της στη ζωή της εργατικής τάξης, στα δικαιώματά της.

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν έχει βγάλε άχνα, αλλά στηρίζει όλες τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στις Συλλογικές Συμβάσεις, στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Στη νέα επίθεση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση, η απάντησή της είναι η συμφωνία της στην ιδιωτικοποίησή της. Πρωτοστατεί στη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου μαζί με τον ΣΕΒ και τις ενώσεις της εργοδοσίας.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για την εξολοκλήρου ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ άκρα του τάφου σιωπή. Φαίνεται ότι χρησιμοποιούν καλά τα παλιά φερμουάρ ΖΑΜΑ.

Για να κρατήσουν ζωντανό τον μηχανισμό των εργατοπατέρων πραγματοποιούν «Συνέδρια» στήριξης της αντιλαϊκής πολικής του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία για ακόμη μια φορά πιάστηκαν στα πράσα.

Πραγματοποίησαν ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ το «συνέδριο» του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας, το οποίο στήριξε και στηρίζει ως τα μπούνια όλες τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία συνολικά αλλά και στην περιοχή. Στήριξε και στηρίζει την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ.

Τα καμώματά τους στο » Συνέδριο» είναι:

Διαδικασία νομιμοποίησης με έλεγχο των πρακτικών των Σωματείων δεν έγινε ποτέ στο ΔΣ.

Τέτοια διαδικασία δεν πραγματοποιήθηκε ούτε στο συνέδριο.

Το Συνέδριο και οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς κανείς να γνωρίζει, εκτός από τις εν λόγω ηγεσίες, ποιοι είναι αντιπρόσωποι.

Πραγματοποιήθηκε «συνέδριο» χωρίς η απερχόμενη Διοίκηση να κάνει απολογισμό δράσης τον οποίο θα παρουσίαζε στο συνέδριο. Βέβαια, δεν είχε και τίποτα να παρουσιάσει η πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Πραγματοποιήθηκε «συνέδριο» χωρίς η απερχόμενη διοίκηση να εγκρίνει τον οικονομικό απολογισμό και να τον παρουσιάσει στο Συνέδριο, τη στιγμή μάλιστα που το Εργατικό Κέντρο τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα «μαγαζί» που οργανώνει σεμινάρια διαχειριζόμενο πολλές χιλιάδες ευρώ. Αντιπρόσωποι των συνδικάτων ζήτησαν εγγράφως τον οικονομικό απολογισμό. Ο απερχόμενος πρόεδρος (Γ. Μπαμπάλης) και η γραμματέας του Εργατικού Κέντρου (Τσουμάκου Αφροδίτη) αρνήθηκαν πεισματικά να τον δώσουν.

Δεν παρουσιάστηκε επίσης κάποια έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, που σημαίνει πως με ευθύνη και των μελών της, δεν έγινε κανένας διαχειριστικό έλεγχος, στα οικονομικά του Εργατικού Κέντρου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να ξεφύγουν από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να δουλέψουμε για την οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και των εργοδοτικών ενώσεων».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός