ΠΑΜΕ: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη μελέτη του ΙΟΒΕ



Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ για τη μελέτη του ΙΟΒΕ αναφέρει:

«Η μελέτη του Ινστιτούτου του ΣΕΒ (ΙΟΒΕ) αποδεικνύει το μέγεθος της νέας επίθεσης στο Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Ο ΣΕΒ απαιτεί:

νέα φορολογικά κίνητρα στους επιχειρηματίες για την αύξηση των κερδών τους.

ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και παράδοσή της στους επιχειρηματικούς ομίλους και όπως το λένε στη μελέτη τους «Νέα πλήρης κεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών».

νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Οι ίδιοι, επίσης, λένε ότι η είσοδος των επιχειρηματικών ομίλων στην Κοινωνική Ασφάλιση θα τους αποφέρει αποθεματικά 99 δισ. προς επένδυση.

Αυτό θα σημάνει μεγαλύτερα κέρδη για τους επιχειρηματίες και τσακισμένες παροχές και δικαιώματα στην Ασφάλιση, στη σύνταξη, στην υγεία, τα επιδόματα κ.λπ.

Επιβεβαιώνεται επόμενα η ανάγκη μαζικής, μαχητικής απάντησης από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, τη νεολαία, τις γυναίκες να πάρουν μαζικά μέρος με τις οικογένειές τους στο συλλαλητήριο που έχει προκηρύξει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 30 Νοέμβρη 10.30π.μ. στα Προπύλαια».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός