Δ.Α.Σ Ο.Σ.Μ.Ε. : Συνέδριο Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας. Κλείνουν το στόμα στους εργάτες, κλείνοντας το μάτι στους εργοδότες.



Άλλο ένα συνέδριο παρωδία.

Στοιχισμένοι συνδικαλιστές χθεσινοί και σημερινοί εργοδοτικοί μέχρι το μεδούλι άφησαν τα χαρακώματα και τους τσακωμούς μεταξύ τους για το ποιος είναι καλύτερος εκπρόσωπος των συμφερόντων των εργαζομένων όταν ήρθε η ώρα να πάρουν απόφαση για δράσεις που να καταδεικνύουν στην πράξη ότι υπερασπίζονται τους εργαζόμενους.

Μόλις κατέθεσε η ΔΑΣ πρόταση για Διεκδικητικό Πλαίσιο που θα περιλαμβάνει μία σειρά ζητήματα υπέρ των εργαζομένων όπως της προστασίας στη δουλειά, στο ωράριο, στο συνταξιοδοτικό, απέναντι στην εργοδοσία, λύσσαξαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και λούφαξαν όλοι οι υπόλοιποι της ΔΑΚΕ της ΠΑΣΚΕ των τάχα ανεξάρτητων.

Αυτές οι πλειοψηφίες στις Ομοσπονδίες τα Εργατικά Κέντρα στα Πρωτοβάθμια Σωματεία έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.
Είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο είτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το προεδρείο του συνεδρίου που αποτελούνταν κυρίως από την πλειοψηφία που ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να βάλει έστω και για συζήτηση το διεκδικητικό πλαίσιο των Ταξικών Δυνάμεων.

Κάθε φορά που μπαίνει ζήτημα πραγματικής υπεράσπισης των εργαζομένων είναι σαν να τους χτυπάει ρεύμα.

  • Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα από τα ζητήματα που βάζει το διεκδικητικό πλαίσιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) στην Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.
  • Συγκοινωνίες και γενικότερα οι μετακινήσεις ενταγμένες σε ενιαίο κρατικό φορέα με κοινωνικό χαρακτήρα για να έχουν φθηνό κόμιστρο και ποιοτικές υπηρεσίες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, κλαδικών για τα ΚΤΕΛ για τα φορτηγά τα τουριστικά τα ταξί με ουσιαστικές σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και στα θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Κατάργηση, όπου υπάρχει, του ενιαίου μισθολογίου του νόμου Βρούτση και Αχτσιόγλου που κατάργησε τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις.
  • Σύνταξη στα 55 χρόνια για τους άνδρες και 50 για τις γυναίκες σε όσους εργάζονται στο βαρύ ανθυγιεινό και διεκδίκηση διεύρυνσης της λίστας που εντάσσονται στο βαρύ και ανθυγιεινό.
  • Καμία επιχειρηματική δράση στην ασφάλιση των εργαζομένων για να μην ξαναγίνουν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων λεία στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Να σταματήσει το αίσχος των εργολαβικών εργαζομένων.
  • Δωρεάν ανανέωση των διπλωμάτων των Π.Ε.Ι και A.D.R (δίπλωμα μεταφοράς ειδικών φορτίων), του ηλεκτρονικού ταχογράφο σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Δωρεάν ιατρικοί έλεγχοι από κρατικά ιδρύματα με στατιστικά στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διάγνωση τον έλεγχο την μελέτη και την πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών των εργαζομένων που εργάζονται στις μεταφορές.
  • Κατάργηση των νόμων που επιβάλλουν την παρέμβαση του κράτους στην εσωτερική λειτουργία των σωματείων στις διαδικασίες τους στις γενικές τους συνελεύσεις στις απεργίες τους στις εκλογές τους.
  • Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τις απολύσεις.
    Τροποποίηση του καταστατικού της ομοσπονδίας τουλάχιστον στα επίπεδα εναρμόνισης με το νόμο 1264.

Αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο αρνήθηκαν να συζητήσουν, αρνήθηκαν να το βάλουν έστω και για ψήφιση.

ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!!

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, κάθε τίμιος εργάτης και συνδικαλιστής, χωρίς καμία καθυστέρηση οργανώνουμε την απάντηση απέναντι στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τα τσιράκια του στο συνδικαλιστικό κίνημα με το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού την Τετάρτη 18/12/2019 σε όλες τις πόλεις, στα συλλαλητήρια ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού-καρμανιολα.

ΔΑΣ-ΟΣΜΕ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός