Με παρέμβασή τους απέτρεψαν τη νομιμοποίηση της νοθείας σε αρχαιρεσίες Ναυτεργατικών Σωματείων



Από την παρέμβαση στην ΠΝΟ

Από την παρέμβαση στην ΠΝΟ


Για άλλη μια φορά, ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΝΟ, σε εντεταλμένη αποστολή από τους εφοπλιστές, την κυβέρνηση της ΝΔ, επιχείρησε να πραγματοποιήσει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, νομιμοποιώντας το όργιο νοθείας που έχει εξελιχθεί σε αρχαιρεσίες Ναυτεργατικών Σωματείων, με αποκορύφωση του εκφυλισμού τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων.

Μετά από παρέμβαση των ναυτεργατών, των σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, εκπροσώπων από εργατικά σωματεία, ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, απετράπη η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ.

Τα Ναυτεργατικά Σωματεία επανέλαβαν τη θέση ότι δεν θα αποδεχτούν καμία σύγκληση συνδικαλιστικού οργάνου αν δεν προηγηθεί ο έλεγχος για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, καταθέτοντας:

1. Καταστατικό του Σωματείου.

2. Πρακτικό εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής αρχαιρεσιών του σωματείου.

3. Αντίγραφα της απόφασης διορισμού δικαστικού αντιπροσώπου για τις αρχαιρεσίες του σωματείου.

4. Βεβαίωση εκλογής αντιπροσώπων επικυρωμένη από τον δικαστικό αντιπρόσωπο.

5. Κατάσταση ψηφισάντων με ονοματεπώνυμο.

Τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ σημειώνουν:

«Το βρώμικο σχέδιό τους με πρόσχημα την αλλαγή του γενικού γραμματέα, αποσκοπεί να υλοποιηθούν οι εντολές των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, για τη συντριβή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αρχής γενομένης στα ποντοπόρα καράβια και στη συνέχεια στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων. Επιδιώκουν το σύνολο των ναυτεργατών, από όποια χώρα και αν προέρχεται, να εφαρμόζονται τα μισθολόγια της ITF και με καμία υποχρέωση των εφοπλιστών για Κοινωνική Ασφάλιση των ναυτεργατών».

Καλούν τους ναυτεργάτες «σε οργάνωση και αγώνα για ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα εργασιακά γκέτο που θέλουν οι εφοπλιστές, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας τους. Να αποτινάξουν από το σβέρκο τους τα τσιράκια των εφοπλιστών και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που δρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα και δεν διστάζουν να εξαργυρώνουν τις καρέκλες τους, υπονομεύοντας το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Καλούμε κάθε σωματείο, εργαζόμενο, σε συστράτευση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Να αποτελέσει αιτία πολέμου και να απαντήσουμε με απεργιακό αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση των ΣΣΕ, για το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός