ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση» η αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ



Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρόσφατη εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας, του Ιράκ, κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε ο διοικητής της δύναμης «Κουντς» των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης», μαζί με ανώτερους αξιωματικούς του στρατού του Ιράκ.

Αυτή η απρόκλητη και απερίσκεπτη ενέργεια συνιστά μια νέα και εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση για τη Μέση Ανατολή, όπου οι ΗΠΑ διατηρούν χιλιάδες στρατιώτες που εμπλέκονται εδώ και δεκαετίες σε επιθέσεις και ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις σε πολλές χώρες.

Η πρόσφατη επίθεση με drone δείχνει σαφώς την πρόθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να κλιμακώσει περαιτέρω την ατμόσφαιρα και να προκαλέσει αντίποινα, για να προωθήσει τα σχέδιά της. Ευθυγραμμίζεται με την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συνθήκη INF (μεταξύ άλλων δράσεων) και με τα σχέδια για μία νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών. Η άμεση απόφαση της διοίκησης Τραμπ για την ανάπτυξη 3.000 επιπλέον στρατιωτών στην περιοχή, αποδεικνύει το σχέδιο να αυξήσει ξεδιάντροπα την ανάμειξη των ΗΠΑ, εκ νέου.

Το ΠΣΕ καταδικάζει τις ιμπεριαλιστικές ενέργειες των ΗΠΑ και καλεί τα μέλη και τους φίλους του να δράσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι’ αυτή την κλιμάκωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή.

Απαιτούμε την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, τη Συρία και την περιοχή, το κλείσιμο των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, όπως και την άρση των κυρώσεων κατά των λαών της περιοχής.

Στηρίζουμε τις ενέργειες του φιλειρηνικού κινήματος και του Συμβουλίου Ειρήνης των ΗΠΑ κάτω από το σύνθημα: «Να επιστρέψουν οι στρατιώτες από το Ιράκ – Όχι πόλεμο με το Ιράν!»

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός