ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Δημοσίου (ΦΩΤΟ)



Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται στην Μπράγκα για να συμμετάσχει στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίου της Πορτογαλίας που ξεκίνησε σήμερα 16 Γενάρη και ολοκληρώνεται αύριο.

Το ΠΑΜΕ στον χαιρετισμό του σημείωσε τα εξής:

«Σε αυτές τις δύσκολες και σύνθετες συνθήκες, το ΠΑΜΕ στην Ελλάδα, η ΠΣΟ και τα συνδικάτα-μέλη της στην Ευρώπη ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων που αναπτύχθηκαν σε κάθε χώρα. Στη Γαλλία, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Τουρκία, στο ισπανικό κράτος, στη Σερβία κ.α.

Ταυτόχρονα, παρά τα εμπόδια, παρά τις αδυναμίες που έχουμε, αξιοποιήσαμε τα όπλα μας, την ιδεολογία μας, την ταξική αλληλεγγύη, αλλά και την οργανωτική δουλειά με την πίστη στην εργατική τάξη. Αναπτύσσουμε τον διεθνισμό και την αλληλεγγύη. Παλεύουμε για τον συντονισμό των αγωνιστικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη για να μπορέσουμε να αντισταθούμε απέναντι στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Εμείς, συνάδελφοι, θεωρούμε ότι σήμερα υπάρχει η πείρα, υπάρχουν οι δυνατότητες να κάνουμε νέα, μαχητικά βήματα μπροστά για να έχουμε ζωντανά, αγωνιστικά συνδικάτα, υπερασπιστές των εργατών, στην πρώτη γραμμή του αγώνα και όχι συνδικάτα γραφειοκρατικά, διεφθαρμένα, υπηρέτες των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.

Παλεύουμε για την ισχυροποίηση της ΠΣΟ που φέτος συμπληρώνει 75 χρόνια από την ίδρυσή της, που είναι μια διαδρομή πολύ σημαντική, πάντα στο πλευρό των εργαζομένων όλου του κόσμου. Με αγώνες, με θυσίες, με προσφορά!

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζουμε το συνέδριό σας και στο πρόσωπό σας χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους της Πορτογαλίας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός