ΠΡΕΒΕΖΑ: Δυναμική περιφρούρηση της κυριακάτικης αργίας στα «Jumbo» (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Με κεντρικό σύνθημα «Η Κυριακή αργία είναι των εργατών», τα ταξικά σωματεία της Πρέβεζας, με μπροστάρη το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τον Εμπορικό Σύλλογο. περιφρούρησαν την απεργία στο κατάστημα «Jumbo», στο Λούρο.

Η απεργία έσπασε την προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας από το συγκεκριμένο πολυκατάστημα, ενώ ούτε η παρουσία της Αστυνομίας, πτόησε τους συγκεντρωμένους.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας», τόνισε ο Γιώργος Πούμπης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από την πόρτα του καταστήματος. «Δίνουμε απάντηση στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, που έχουν βάλει σαν στόχο το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας» (Δείτε εδώ την ομιλία).

«Η επιχείρηση «Jumbo», μπαίνει σαν λαγός, πρωτοστατεί για να σπάσει η κυριακάτικη αργία από τα πολυκαταστήματα», τόνισε ο Ανδρέας Καραμάνης, πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας. Τόνισε τις ευθύνες που έχουν όσοι το προηγούμενο διάστημα συμφωνούσαν με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και σημείωσε ότι «η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, δεν είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής, του καθένα, αφού οι συνθήκες στην αγορά θα μας αναγκάζουν σε δουλειά νύχτα – μέρα για να εξασφαλίζουμε τα απαραίτητα». (Δείτε εδώ την ομιλία)

Άμεση ήταν η αντίδραση των ταξικών δυνάμεων στην παρουσία του μέλους της «συνδικαλιστική μαφίας» Καραγεωργόπουλου, έξω από το πολυκατάστημα, συνοδεία των εργατοπατέρων του ΕΚ Πρέβεζας.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός