Με κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας απαίτησαν Δημόσια – Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους (VIDEO – ΦΩΤΟ)Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση για όλους απαίτησαν με τη μαζική τους κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Έστειλαν άμεση και δυναμική απάντηση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, που θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου και στρώνει το δρόμο για τα νέα αντιασφαλιστικά χτυπήματα.

Σε ξεσηκωμό για το νέο Ασφαλιστικό κάλεσε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, καλώντας σε νέες συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας την Πέμπτη 6 Φλεβάρη.

Οι εργαζόμενοι, μέσα από τα Συνδικάτα τους, συνεχίζουν τον αγώνα τους για να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο για την Κοινωνική Ασφάλιση, για να δοθεί απάντηση στην προπαγάνδα της κυβέρνησης που παρουσιάζει τον… ρετουσαρισμένο νόμο-«λαιμητόμο» του Κατρούγκαλου ως «σωτηρία», την ίδια ώρα που σχεδιάζει το επόμενο αντιασφαλιστικό χτύπημα μέσα στο 2020, που είναι η παράδοση των επικουρικών συντάξεων στο χρηματιστηριακό τζόγο και στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης.

Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε και ένα χιουμοριστικό σκετς, κατά το οποίο αναδείχθηκαν οι πτυχές της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης και η στήριξη που προσφέρει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σε αυτή την επίθεση (δείτε βίντεο εδώ).

Στην κινητοποίηση μίλησαν ακόμη ο Παύλος Αλεξανδράκης, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας , ο Τάσος Ζερβός, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων στα Ασφαλιστικά Ταμεία , ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά , ο Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο ν. Αττικής, ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τύπου – Χάρτου , ο Γιάννης Παπαζαχαρίας, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΚΑΤ , ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής , ο Μιλτιάδης Κρητικός, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Νωρίτερα το μεσημέρι, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις έδωσαν συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που δεν καταργεί -όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση-, αλλά διατηρεί όλες τις ρυθμίσεις του κατάπτυστου νόμου Κατρούγκαλου και επιφέρει νέα χτυπήματα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός