Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ: Η Ασφάλιση είναι δικαίωμα, όλοι στο δρόμο! – Απεργία 18 ΦλεβάρηΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 18 Φλεβάρη.

«Ενώνουμε την φωνή μας με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που αποφάσισαν να αγωνιστούν ενάντια στον νέο αντιασφαλιστικό νόμο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Στη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν εξαιρείται κανένας.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε και άμεσα πάει για ψήφιση στη Βουλή κινείται στην κατεύθυνση διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Διατηρεί το διαχωρισμό της σύνταξης σε εθνική (επιπέδου προνοιακού επιδόματός) και ανταποδοτική (που θα «διαμορφώνεται» από τις αποδοχές, τα χρόνια ασφάλισης κ.ο.κ.).

Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν καταργεί τον ν. Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ όπως ψεύτικα διακηρύσσει, αλλά κατοχυρώνει και θωρακίζει τον πυρήνα του, δηλαδή τις συντάξεις πείνας με τους σφαγιαστικούς συντελεστές αναπλήρωσης, τα 40 έτη εργασίας, την αύξηση των ορίων ηλικίας για γυναίκες και άντρες στα 67, την περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης.

Με την αρχή της «ανταποδοτικότητας» εξανεμίζεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης, το κράτος απαλλάσσεται από την ευθύνη της χρηματοδότησης, ακρωτηριάζοντας δικαιώματα και παροχές προς τα κάτω.

Είναι κοροϊδία ότι οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Λίγα ψίχουλα, σε σχέση με όσα έχουν αρπάξει όλες οι κυβερνήσεις από τις συντάξεις, θα δοθούν και κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε πολύ μικρό κομμάτι συνταξιούχων. Όσοι δουλεύουν με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, έχουν μεγάλα διαστήματα ανεργίας κλπ. καταδικάζονται σε συντάξεις 400 και 500 ευρώ.

Ο νέος νόμος, συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, ενώ αποτελούν προκλητικά μυθεύματα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, για τη «βιωσιμότητα» των ασφαλιστικών ταμείων και «δίκαιης» κατανομής συντάξεων. Στόχος τους είναι να απαλλαγεί από την όποια ευθύνη το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία. Να ανοίξει πιο πλατιά ο κερδοφόρος δρόμος στο πεδίο της Ασφάλισης για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι.

Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι χωρίς ημερομηνία λήξης.

Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις λεηλάτησαν με την πολιτική τους τα ασφαλιστικά ταμεία, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, με περικοπές στις συντάξεις, την Υγεία, την Πρόνοια. Θέλουν την απαλλαγή κράτους και εργοδοσίας από την κοινωνική ασφάλιση, μέσα από τη μείωση των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για την Κοινωνική Ασφάλιση και την ολοένα και περισσότερο μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Χέρι – χέρι με την κυβέρνηση και τους εργοδότες είναι και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που δηλώνει αναρμόδια για προκήρυξη απεργίας και καλεί σε απεργοσπασία, στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη αγώνων και λέει ότι είναι «μικρό το κακό». Δεν θα μπορούσαν όμως διαφορετικά, όταν έχουν συμφωνήσει με τους εργοδότες για τη δημιουργία Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου, ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης δηλαδή. Δεν ξεχνάμε ότι είναι αυτοί που συμφώνησαν το πάγωμα των μισθών μέσα σε μια νύχτα σαν τους κλέφτες.

Η Κοινωνική Ασφάλιση χτίστηκε με το αίμα των εργαζομένων.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για δωρεάν πρόσβαση των εργαζομένων και του λαού σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, για προστασία της μητρότητας και των παιδιών, για αξιοπρεπείς συντάξεις.

Καλούμε τα σωματεία της Ομοσπονδίας μας να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

H μαζική συμμετοχή στην απεργία θα δείξει τη δύναμη των εργαζομένων και στον κλάδο μας. Να δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία πως δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε μέχρι θανάτου εμείς που παράγουμε τα πάντα. Πως απαιτούμε αξιοπρεπείς παροχές Υγείας και συντάξεις για εμάς, για τους γονείς μας και για τα παιδιά μας αύριο.

Να αποσυρθεί τώρα ο άθλιος νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση!

Διεκδικούμε:

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τώρα!
Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 767367Συνολικές αναγνώσεις:
  • 122Αναγνώσεις σήμερα:
  • 353486Συνολικοί επισκέπτες:
  • 77Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ