ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: Απαντούν στη σήψη και τη νοθεία – Κινητοποίηση στις 25 Φλεβάρη ενάντια στο συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ



Το συνέδριο-παρωδία της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που μάλιστα θα εποπτεύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων, καταγγέλλουν Εργατικά Συνδικάτα, που ζητούν να γίνει Συνέδριο της ΓΣΕΕ χωρίς νόθους, ΜΑΤ και Αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν σε κινητοποίηση την Τρίτη 25 Φλεβάρη στο χώρο διεξαγωγής του στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής.

Τα Εργατικά Συνδικάτα καταγγέλλουν το κατ’ όνομα μόνο συνέδριο λίγων ωρών που αποφάσισε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο Αττικής. Δείχνουν με αυτόν τον τρόπο ότι δεν μένουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων. Δίνουν μια μάχη ελπίδας μέχρι να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος.

Γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι συνέδριο-παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού ζητά η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 25 Φλεβάρη από τις 12 μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων».

Ήδη, σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» ο οποίος κηρύσσει στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 ώρες του απογευματινού (ολοήμερου).

Κάλεσμα «σε όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να συνεδριάσουν, να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτών που οι εργαζόμενοι αποκαλούν συνδικαλιστική μαφία, αλλά και την εμπλοκή της κυβέρνησης και των εισαγγελέων. Να πάρουν αποφάσεις με κάθε τρόπο, με απεργία, με στάση εργασίας, με κάθε μορφή πάλης, για να διαδηλώσουν όλοι οι εργαζόμενοι απέναντι στη σήψη, στην αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων» απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

«Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη! Δεν έχει καμία δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι απαράδεκτη η επιχείρησή της να επιβάλει τις διαδικασίες που θέλει, στα Συνδικάτα. Τον λόγο στα Συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Άρτας.

«Τώρα να γίνει γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ χωρίς νόθους, εργοδοσία και Αστυνομία», αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης, «καταδικάζοντας τις πρακτικές της ηγεσίας της ΓΣΕΕ δηλαδή αυτών που οι εργαζόμενοι αποκαλούν «συνδικαλιστική μαφία», αλλά και την εμπλοκή της κυβέρνησης και των εισαγγελέων, καθώς και την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ».

«Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών και όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών», σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ).

«Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της και όχι συνέδριο-παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!», υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Νομού Αττικής.

Στάση εργασίας κήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για την Τρίτη 25 Φλεβάρη για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση των Συνδικάτων, στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου-παρωδία και καλεί τους εργαζόμενους με την παρουσία τους να επιβάλουν να γίνει πραγματικό Συνέδριο, με πραγματικούς αντιπροσώπους πάνω σε θέσεις για την οργάνωση της πάλης προς όφελος των εργαζομένων. «Να μην επιτρέψουμε σε μπράβους και σε Αστυνομία να επιβάλουν την παρουσία τους στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ).

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου «καλούμε όλους τους εργαζόμενους την Τρίτη 25 Φλεβάρη να βρίσκονται στο χώρο του Συνεδρίου για να επιβάλουμε γνήσιο-εργατικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη ελπίδας, αφορά τις ανάγκες της τάξης μας και θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί, μέχρι να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος».

«Ένα είναι το βέβαιο. Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης, Παναγόπουλος, Κουτσούκης, Βασιλόπουλος και ο κατασταλτικός μηχανισμός τους θα βρουν απέναντί τους χιλιάδες εργάτες, αυτούς που οι πολιτικές που συμφωνούν, καταστρέφουν τις ζωές τους», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Νομού Θεσπρωτίας.

«Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών και όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών», υποστηρίζει ο ΣΕΠΕ Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης».

«Η απόφαση της ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ να κάνει ένα συνέδριο-παρωδία στις 25 Φλεβάρη, ένα συνέδριο με διαδικασίες «ψεκάστε – σκουπίστε – ψηφίστε», χωρίς νομιμοποίηση αντιπροσώπων, χωρίς καμιά συζήτηση, με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού, δείχνει το φόβο τους για να μην αποκαλυφθούν στα μάτια όλων των εργαζομένων, δείχνει πώς εννοούν τις δημοκρατικές διαδικασίες!», επισημαίνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).

«Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη ελπίδας, αφορά τις ανάγκες της τάξης μας και θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί, μέχρι να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

«Καλούμε τους εργαζόμενους συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία να πάρουν όλα τα μέτρα να πετάξουν από το σβέρκο τους τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Για «συνέδριο εργατών, όχι της κυβέρνησης, των νόθων και των εργοδοτών», κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, τονίζοντας ότι, «η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη! Δεν έχει καμία δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι απαράδεκτη η επιχείρηση της να επιβάλει τις διαδικασίες που θέλει, στα συνδικάτα. Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός