Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΠΕΜΕΝ-«ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»-ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Να ληφθούν μέτρα προστασίας για την επιδημία του κορονοϊούΤη λήψη μέτρων για την επιδημία του κορονοϊού ζητούν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Συγκεκριμένα, σε επιστολή τους προς την κυβέρνηση αναφέρουν:

«Επανερχόμαστε για το οξυμένο πρόβλημα της επιδημίας του νέου στελέχους κορονοϊού, με τα κρούσματα καθημερινά να πολλαπλασιάζονται, προκαλώντας έντονες ανησυχίες στους ναυτεργάτες των καραβιών, που προσεγγίζουν λιμάνια χωρών, που έχει εκδηλωθεί η επιδημία.

Από καταγγελίες ναυτεργατών μάς ανέφεραν ότι εφοπλιστικές εταιρείες δεν ενημερώνουν και δεν εφαρμόζουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Συγκεκριμένα, παρότι γνωρίζουν τις προγραμματισμένες προσεγγίσεις των καραβιών στα λιμάνια με αυξημένη επικινδυνότητα στην επιδημία, τα καράβια δεν έχουν εξοπλιστεί ούτε με μάσκες προστασίας!!!

Επίσης, πρέπει να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας για τα καράβια των γραμμών Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ιταλία, λόγω ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα στην Ιταλία, για τα εφοδιαστικά που τροφοδοτούν (καύσιμα, τρόφιμα κ.α.) ποντοπόρα καράβια και κρουαζιερόπλοια, καθώς και για τα εμπορικά καράβια που προέρχονται από χώρες που έχει καταγραφεί η επιδημία και προσεγγίζουν ελληνικούς λιμένες.

Επαναλαμβάνουμε τις ευθύνες των εφοπλιστικών εταιρειών, της κυβέρνησης της ΝΔ και των αρμόδιων υπουργείων της για την πλήρη ενημέρωση των ναυτεργατών των καραβιών, την εξασφάλιση και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων, για την πρόληψη, τον έλεγχο, την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 778082Συνολικές αναγνώσεις:
  • 14Αναγνώσεις σήμερα:
  • 357263Συνολικοί επισκέπτες:
  • 2Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ