«Είναι επικίνδυνοι. Αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για τις ζωές μας. Μπροστά στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν τίποτα»



«Την εργοδοσία της «Forthnet» που ενώ από εχθές κιόλας επιβεβαίωσαν κρούσμα στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Καλλιθέα, ασχολούνται μόνο με τη διασφάλιση της κερδοφορίας και όχι με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας», καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους το Επιχειρησιακό Σωματείο «Forthnet» – «NETMED» και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ).

«Εργαζόμενοι του κτιρίου της Καλλιθέας εν άγνοια του κρούσματος βρέθηκαν σε άλλα κτίρια όπως του Ταύρου. Ενώ και εργαζόμενοι στο κτίριο του Ταύρου είχαν βρεθεί στο κτίριο της Καλλιθέας», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι «η διοίκηση όμως δεν απασχολείται με αυτά. Τι και αν η διασπορά είναι σαφής και καταγεγραμμένη. Τι και αν το κτίριο της Καλλιθέας έχει κλείσει με εντολή του ΕΟΔΥ. Στο κτίριο του Κολωνού γίνεται απολύμανση με μερίδα εργαζόμενων να συνεχίζουν να εργάζονται στον χώρο. Στο κτίριο του Ταύρου από το πρωί καλούν τους εργαζόμενους να δουλέψουν σαν να μην τρέχει τίποτα. Ο γιατρός Εργασίας ενημερώθηκε από το επιχειρησιακό σωματείο. Προϊστάμενη που έπρεπε η ίδια να είναι σε καραντίνα καθώς ήταν στο κτίριο της Καλλιθέας δηλώνει στους εργαζόμενους που αρνούνται να ανέβουν στο κτίριο του Ταύρου υγιής και ότι δεν υπάρχει κάτι επικίνδυνο (!!!). Στον χώρο μετά από παρέμβαση του επιχειρησιακού σωματείου έχει έρθει και η Αστυνομία».

«Η ασυδοσία τους δεν έχει τέλος», υπογραμμίζεται. «Αντί να κλείσουν όλες τις εγκαταστάσεις, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε απολυμάνσεις, σε παροχή ατομικών ειδών προστασίας, εξετάσεις των εργαζομένων κλπ., ασχολούνται μόνο με την κερδοφορία τους.

Το συνδικάτο μας εξαρχής είχε καταγγείλει ότι τα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί σε καμία περίπτωση δεν έχουν στον προσανατολισμό τους την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων, αλλά αποτελούν μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!».

«Καλούμε το υπουργείο Εργασίας», καταλήγουν, «να παρέμβει τώρα και να σταματήσει την εργοδοσία της «Forthnet», που προκειμένου να εξασφαλίσει την κερδοφορία της, δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην εξαπλωθεί η επιδημία.

Απαιτούμε τώρα:

Να κλείσουν όλες οι εγκαταστάσεις και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς. Οι manager και το hr δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να πάρουν θέση.

Να εξεταστούν με έξοδα του κράτους όλοι οι εργαζόμενοι του κτιρίου της Καλλιθέας και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους από το κτίριο της Καλλιθέας.

Να απολυμανθούν όλες οι εγκαταστάσεις προτού οι εργαζόμενοι προσέλθουν στην εργασία τους.

Κανένας εργαζόμενος να μην πάει στη δουλειά, εάν δεν παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τους ειδικούς φορείς. Δεν δουλεύουμε σε άλλα κτίρια, δεν μεταφέρουμε εμείς τον ιό και σε άλλους συναδέλφους μας.

Να μη χαθεί κανένα μεροκάματο. Να δοθούν άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όλους.

Να φτιαχτεί τώρα μεικτή επιστημονική επιτροπή που θα εξετάζει την καταλληλότητα των χώρων εργασίας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός