Απαράδεκτη η εγκύκλιος του ΕΦΕΤ αναφορικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό



Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η «Αγωνιστική Συνεργασία» Εργαζομένων ΕΦΕΤ την εγκύκλιο που εξέδωσε η διοίκηση του ΕΦΕΤ αναφορικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει:

«Λόγω της εξαιρετικής έλλειψης υλικού προστασίας (μάσκες, γάντια κλπ.) στην αγορά (λόγω επίταξής τους) και μέχρι να καταστεί δυνατή η προμήθειά τους καλούνται οι υπάλληλοι να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της υπηρεσίας λαμβάνοντας προσωπικά μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους». Επίσης η ίδια εγκύκλιος καλεί τους εργαζόμενους να συμβάλουν «στην ανάληψη εξ αποστάσεως εργασίας σε περίπτωση που κάνουν χρήση άδεις ειδικού σκοπού».

«Ουσιαστικά μας λέει ότι δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να μας χορηγηθούν Μέσα Ατομικής Προστασίας και ότι θα πρέπει να καλύψουμε τις συγκεκριμένες ανάγκες μόνοι μας» τονίζει η «Αγωνιστική Συνεργασία» Εργαζομένων ΕΦΕΤ.

«Επιπλέον με την ανακοίνωση επιχειρείται και μια λαθροχειρία καθώς η άδεια ειδικού σκοπού συγχέεται με την εξ αποστάσεως εργασία, πράγματα σαφώς διακριτά με βάση τις ΠΝΠ που έχει ψηφίσει η ίδια η κυβέρνηση», προσθέτει και τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι στον ΕΦΕΤ δεν θέλουμε να παραδώσουμε τα όπλα. Αυτό άλλωστε δείχνουν και οι προτάσεις που έχουν γίνει από συναδέλφους για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της υπηρεσίας, αλλά και των ελέγχων εν μέσω πανδημίας».

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός