Αλληλεγγύη στην USB και στον μεγάλο αγώνα που δίνει για την υπεράσπιση της Ζωής και της Υγείας των εργαζομένων της Ιταλίας



Αλληλεγγύη Στην USB Και Στον Μεγάλο Αγώνα Που Δίνει Για Την Υπεράσπιση Της Ζωής Και Της Υγείας Των Εργαζομένων Της Ιταλίας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την επιχείρηση φίμωσης των εργαζομένων της Ιταλίας και του δικαιώματος να αγωνίζονται για την προστασία της υγείας και της ζωής τους.

Συγκεκριμένα η λεγόμενη «Επιτροπή Διασφάλισης του Δικαιώματος στην Απεργία» (CGSSE) κινείται νομικά εναντίον της συνδικαλιστικής οργάνωσης USB με αφορμή την απεργία στις 25 του Μάρτη. Η CGSSE επικαλείται ότι η προκήρυξη απεργίας εν μέσω πανδημίας συμβάλει στην δημιουργία διευρυμένου κλίματος ανασφάλειας και αναρίθμητες ζημιές στην κοινότητα καθώς και στις επιχειρήσεις

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η επίθεση εργοδοτών και κυβέρνησης εναντίον των αγωνιστικών συνδικάτων της Ιταλίας, εναντίον της USB, αποδεικνύει ότι για την διασφάλιση των κερδών των βιομηχάνων δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα.

Οι εργαζόμενοι της Ιταλίας, κύρια οι ίδιοι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στην Υγεία προχώρησαν σε Απεργία στις 25 Μάρτη απαιτώντας το κλείσιμο των μη-απαραίτητων βιομηχανιών που έχουν μετατραπεί σε κέντρα διασποράς του θανάτου στην Βόρεια Ιταλία. Μάλιστα οι γιατροί που δίνουν εδώ και βδομάδες ασταμάτητα την μάχη με το θάνατο συμμετείχαν συμβολικά στην απεργία για 1 λεπτό με το μήνυμα «εγώ δεν μπορώ να απεργήσω, κάντε το εσείς για μένα» δείχνοντας την σημασία να παρθούν μέτρα για να προστατευτεί η ζωή των εργαζομένων και του λαού.

Από τις εξελίξεις φαίνεται ότι ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας βιομήχανοι και κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται τις εξελίξεις για να προωθήσουν μέτρα και λογικές περιορισμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αντί να βάλουν σε καραντίνα τις μεγάλες βιομηχανίες που δολοφονούν την δημόσια υγεία, επιδιώκουν να βάλουν σε καραντίνα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θέλουν να φιμώσουν το δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους. Οι εξελίξεις στην Ιταλία αποκαλύπτουν την υποκρισία των καλεσμάτων σε «εθνική ομοψυχία» αλλά και τις συνεχείς διακηρύξεις περί «ατομικής ευθύνης».

Είναι ευθύνη του κράτους και των κυβερνήσεων να προστατέψει την δημόσια υγεία κλείνοντας τις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις που προχωρούν σε μαζικό έγκλημα κατά της κοινωνίας.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την στήριξη και αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο λαό της Ιταλίας. Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους και ειδικότερα τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους στην υγεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες για την τεράστια μάχη που δίνουν για την προστασία της υγείας του λαού της Ιταλίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην συνδικαλιστική οργάνωση USB και στον μεγάλο αγώνα που δίνει για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας των εργαζομένων της Ιταλίας και καταδικάζουμε κάθε δίωξη εναντίον των εργαζομένων και των συνδικάτων που αγωνίζονται.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός