Παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας (VIDEO-ΦΩΤΟ)



Με σύνθημα «Ο κορονοϊός απειλεί την υγεία μας… Η κυβέρνηση τα μορφωτικά μας δικαιώματα! Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο», Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής και μαθητές πραγματοποίησαν σήμερα παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Αθήνα. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

«Η κυβέρνηση σχεδιάζει εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία να καταθέσει τις επόμενες μέρες αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Η πράξη αυτή είναι ανήθικη – εχθρική απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς, βάλει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί. «Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που δίνεται στη δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών και αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να φιμωθεί», σημειώνουν.

Στο υπουργείο Παιδείας αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών κατέθεσε τις αποφάσεις των ΣΕΠΕ και των Φοιτητικών Συλλόγων, ενάντια στην πρόθεση του υπουργείου να καταθέσει το νομοσχέδιο.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έκαναν την εμφάνισή τους αστυνομικοί που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους και να κόψουν πρόστιμα, όμως η άμεση αντίδραση των συγκεντρωμένων τους απέτρεψε.

Κινητοποίηση ενάντια στην απόφαση του Υπ. Παιδείας να καταθέσει εν κρυπτώ το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο έγινε και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», Α΄ Σύλλογος Αθήνας, Καλλιθέας-Μοσχάτου, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρωνας», η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και Ενώσεις Γονέων αλλά και εκπαιδευτικοί από άλλους Συλλόγους του Κέντρου.

Με δηλώσεις τους οι πρόεδροι των εκπαιδευτικών σωματείων και οι εκπρόσωποι των γονέων και των μαθητών τόνισαν ότι, «σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές παλεύουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση όχι μόνο δε στηρίζει αυτή την προσπάθεια (ούτε ένα ευρώ για ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές δεν έδωσε!) αλλά επιτίθεται, επιχειρώντας να περάσει ένα νομοσχέδιο που χτυπάει παραπέρα τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα» και ξεκαθάρισαν ότι, «αν η κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει το νομοσχέδιο, θα μας βρει μπροστά της

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στην Καλαμάτα, στον Βόλο, στα Τρίκαλα, στη Λάρισα και αλλού.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός