Με τις ειλικρινείς ευχές για υγεία να παραμείνουμε δυνατοί κι όχι σιωπηλοί!



Συνάδελφοι, σες, η πείρα ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων μας διδάσκει ότι δεν βιώνουμε τις κρίσεις όλοι το ίδιο.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι εκείνοι που φορτώθηκαν στις πλάτες τους τα βάρη, πληρώνοντας τους ανταγωνισμούς και τις επιλογές της αστικής τάξης.
Μέσα από τις μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, μέσα από το ξήλωμα κοινωνικών δομών, διασφαλίστηκε η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό που διδασκόμαστε τώρα μέσα στην πανδημία, είναι ότι επίσης δεν την βιώνουμε το ίδιο, δεν έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα στην πρόληψη, την πρόσβαση στην υγεία και τη θεραπεία.
Γι’ αυτό με υπευθυνότητα προστατεύουμε την υγεία μας και την υγεία των συνανθρώπων μας ακολουθώντας τις οδηγίες των υγειονομικών.

Προσωπική υπόθεση για εμάς έχει γίνει η προσπάθεια να μη μείνει κανένας μόνος του, η ενότητα του εργατικού κινήματος κάτω από τη σημαία των σύγχρονων αναγκών μας.

Αυτό δεν μπορεί να είναι και να παραμείνει ευχή, είναι απαίτηση και συλλογική προσπάθεια.

Αυτήν την ενότητα κατανοούμε από την πλευρά μας, ώστε να μην ξαναπληρώσει το μάρμαρο ο λαός.

Με τις ειλικρινείς ευχές για υγεία να παραμείνουμε δυνατοί κι όχι σιωπηλοί!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι με όλο το σεβασμό προς τις θρησκευτικές αντιλήψεις του καθενός και παίρνοντας υπόψη τις παραδόσεις του τόπου μας ευχόμαστε σε όλους υγεία και χαρά, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Η πραγματική ανάσταση όμως θα έρθει για τους εργαζόμενους όταν περπατήσουμε το δρόμο του αγώνα για την ανατροπή του σάπιου αυτού συστήματος, για να αφήσουμε πίσω τον Γολγοθά που τραβάμε καθημερινά είτε σε περίοδο ανάπτυξης είτε σε περίοδο κρίσης όπως τις ημέρες που διανύουμε.

Οι ημέρες που θα περάσουμε με τις οικογένειές μας, με τους δικούς μας ανθρώπους ας γίνουν απαρχή βαθύτερων σκέψεων και σοβαρότερων αποφάσεων για την συμμετοχή όλων στη δράση ενάντια στα νέα δεινά που έρχονται για τους εργαζόμενους γενικότερα, αλλά και ειδικά για τις αστικές συγκοινωνίες, δεινά που ετοιμάζει από κοινού με τους εργοδότες και το κεφάλαιο η κυβέρνηση.

Η νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις είναι προ των πυλών, είναι στις ΠΝΠ που ήρθαν για να μείνουν.

Συνάδελφοι, σες, σήμερα που αποδεικνύεται περίτρανα πως η υγεία, η συγκοινωνία και άλλοι βασικοί τομείς όπως η ενέργεια η παιδεία κ.λ.π, δεν μπορεί να ανήκουν στους ιδιώτες, είναι καιρός να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας για να πάρουμε πίσω όσα μας στέρησαν στη δεκαετία της κρίσης οι κυβερνήσεις με τη βοήθεια των πλειοψηφιών στα σωματεία του χώρου.

Για την υπογραφή άμεσα Σ.Σ.Ε με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες της ζωής.
Για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και όχι η κοροϊδία, χαρτζιλίκι των 30 ευρώ.
Για κρατική συγκοινωνία στην υπηρεσία των αναγκών μετακίνησης του λαού.
Για μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας.
Για υγειονομική προστασία στους χώρους δουλειάς
Για κατάργηση της διακεκομμένης βάρδιας.
Για προσλήψεις προσωπικού.
Για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Για εισιτήρια φθηνά.
Για επέκταση της κρατικής συγκοινωνίας σε όλο το νομό Αττικής.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός