Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής : 28 Απρίλη Μέρα Δράσης σε όλους τους εργασιακούς χώρους



ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ στις 9.30 πμ

στο ΚΤΙΡΙΟ της ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα και την αντικειμενική ανασφάλεια των εργαζομένων μπροστά στα αποτελέσματα της πανδημίας, προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, έδωσε το πράσινο φως στην εργοδοσία να κάνει ότι θέλει. Παράλληλα δεν σταμάτησε να μπουκώνει με δώρα δισεκατομμυρίων όλο και περισσότερο την εργοδοσία με μέτρα προς όφελος της, στο όνομα μάλιστα της αντιμετώπισης της κρίσης, για να μείνουν όπως λένε όλοι με μια φωνή «όρθιες οι επιχειρήσεις».

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα ….

Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή, στη ρότα των προκατόχων τους, διατήρησαν την υποστελέχωση των υπηρεσιών μας και στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας ξεδίπλωσαν την αντίληψη τους για το ρόλο που θα μπορούσαν να αναλάβουν οι Υπηρεσίες μας της Δημόσιας Υγείας, του Υγειονομικού Ελέγχου, της Κοινωνικής Μέριμνας, του Απολυμαντηρίου. Ουσιαστικά απαξίωσαν το επιστημονικό δυναμικό των υπηρεσιών αυτών, αφού δεν το ενέταξαν στον αναγκαίο κεντρικό σχεδιασμό για τον έλεγχο της διασποράς του ιού σε μια σειρά κρίσιμους χώρους, όπως τους μεγάλους εργασιακούς χώρους με πληθώρα εργαζομένων, τα γηροκομεία, τα διαγνωστικά κέντρα κλπ. Τα παραδείγματα πολλά.

Η αρμοδιότητα της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων δόθηκε στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, όταν θα έπρεπε να παίξουν καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό οι Επισκέπτες/τριες Υγείας, οι Νοσηλευτές/τριες, οι Γιατροί με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο.
Υποβαθμίστηκαν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων διασποράς του ιού σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, ενώ ερχόντουσαν στην επιφάνεια καταγγελίες για «συγχρωτισμό» των εργαζομένων.
Υποβαθμίστηκαν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων διασποράς του ιού και μέτρων ασφαλούς λειτουργίας και προστασίας εργαζομένων και ασθενών σε ιδιωτικές δομές Υγείας και άλλους«κρίσιμους χώρους», όπου η εργοδοσία δρα ανεξέλεγκτα, όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις και τις καταγγελίες εργαζομένων.
Το Γραφείο Απολυμαντηρίου εντάχθηκε στην «επικοινωνιακή» πολιτική της Περιφερειακής Αρχής, αντί να αναλάβει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την απολύμανση τόσο των υπηρεσιών μας, όσο και άλλων δημόσιων χώρων. Ως χωριστή αναβαθμισμένη, πλήρως στελεχωμένη και εξοπλισμένη οργανική μονάδα (Δ/νση) θα μπορούσε να αναλαμβάνει τις απολυμάνσεις, εντομοκτονίες και μυοκτονίες σε χώρους, την υλοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών στην Αττική κλπ και όχι να αναθέτει η Περιφέρεια πάλι την κάλυψη των αναγκών αυτών σε εργολάβους.
Οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με «εντολή» της Περιφερειακής Αρχής παρέμειναν στο έλεος της φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού….. , δεδομένου ότι εκτός των άλλων δεν εξασφάλισε τα αναγκαία μέσα & ΜΑΠ για τους εργαζόμενους των ελεγκτικών υπηρεσιών.
Προγράμματα πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας και γενικότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εντάχθηκαν σε ένα συνολικό κεντρικό σχεδιασμό λήψης μέτρων προστασίας του λαού.
Στις 28 Απρίλη με συμβολική παράσταση στο χώρο των υπηρεσιών υγείας – υγειονομικού ελέγχου – κοινωνικής μέριμνας του Κ.Τ. θα αναδείξουμε τα ζητήματα αυτά.

Συνάδελφοι

Κυβέρνηση και εργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία για να επιταχυνθούν μέτρα και αναδιαρθρώσεις, επιδιώκοντας να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει, καθώς και να “νομιμοποιηθεί” στη συνείδηση των εργαζομένων η διευρυμένη καταστολή, να μπουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο “γύψο”. Οι έκτακτες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω της πανδημίας, περιλαμβάνουν μέτρα που διευκολύνουν την ένταση της εκμετάλλευσης, παρέχοντας στους επιχειρηματικούς ομίλους και την εργοδοσία μια πρωτοφανή ασυλία για να εφαρμόζουν συνδυαστικά κάθε μέτρο ξεχαρβαλώματος των εργασιακών σχέσεων.

Τα επιτελεία της ΕΕ, η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και οι υπόλοιπες εργοδοτικές ενώσεις μαζί με τους χρήσιμους κονδυλοφόρους τους, μιλούν από σήμερα για την «δύσκολη επόμενη μέρα», προετοιμάζοντας τον εργαζόμενο λαό να δεχτεί τη μονιμοποίηση των υποτιθέμενων «έκτακτων αντεργατικών μέτρων.

Έχουν σχέδιο να φορτώσουν και αυτήν την κρίση στους εργαζόμενους, προχωρώντας ακόμα πιο αποφασιστικά σε μεταρρυθμίσεις για την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης, όπως και των πολύμορφων ενισχύσεων του κεφαλαίου.

Σχεδιάζουν για την «επόμενη μέρα», να μην αφήσουν τίποτα όρθιο! Θέλουν να αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε «το μάρμαρο», με νέες θυσίες, με ανεργία, με κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης βραχείας διάρκειας, με μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, με διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, με τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, με το χτύπημα της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης και δράσης.

Στις 28 Απρίλη ενώνουμε την φωνή μας με εκατοντάδες Σωματεία και Συνδικάτα της χώρας, στο δρόμο της ανάδειξης των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.

Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης.
Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης μας στους χώρους δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας. Αρνούμαστε ναγίνουμε ξανά τα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, στην ανάπτυξη που οραματίζονται.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός