Μοτοπορεία από το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Μοτοπορεία πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής ενώ είχε κηρύξει στάση εργασίας (1 μ.μ. έως 5 μ.μ.), στο πλαίσιο της μέρας δράσης των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, με τα μηχανάκια τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος. Είχαν προηγηθεί προσυγκεντρώσεις των παραρτημάτων του Συνδικάτου σε Περιστέρι, Ν. Φιλαδέλφεια και Ζωγράφου.

Ακολούθησε μοτοπορεία ως το Σύνταγμα. Έξω από το υπουργείο Οικονομικών φώναξαν το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Έξω από τη Βουλή παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εργαζόμενος στον κλάδο, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος. Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου παρέδωσε στη Βουλή το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Το Συνδικάτο προτάσσει αιτήματα για τους διανομείς, που δουλεύουν με ελλιπή μέσα ατομικής προστασίας, σε συνθήκες εντατικοποίησης, εκτεθειμένοι στην πανδημία, αλλά και για τους «ελαστικά» εργαζόμενους και τους εποχικούς.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός