Κινητοποίηση από τις Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αθήνας και Δυτικής ΑττικήςΑπό την κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ
Από την κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ

Κινητοποίηση στα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), τα οποία βρίσκονται στην οδό Άντερσεν 6, στο Νέο Ψυχικό, πραγματοποιούν από τις 9 το πρωί, οι Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας με κύριο αίτημα να μην προχωρήσουν εν μέσω πανδημίας, οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών Δυτικής Αθήνας κρατούν πανό που αναγράφει, «Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Καμία επέκταση – καμία νέα χωματερή. Διαχείριση απορριμμάτων σε όφελος του λαού».

Σημειώνεται ότι σήμερα, έχει προγραμματιστεί η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή.

Καταγγελία για την παρεμπόδιση από την αστυνομία μελών του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ να μπουν στα γραφεία

Ο Θοδωρής Σκολαρίκος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, κατήγγειλε στην κινητοποίηση, την παρεμπόδιση από την αστυνομία, μετά από αίτημα του Βασίλη Κόκαλη, προέδρου του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, της εισόδου εντός των γραφείων του ΕΔΣΝΑ, τόσο του ιδίου (Θ. Σκολαρίκου) όσο και του Θοδωρή Χαμαλίδη, που και οι δύο είναι μέλη του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ προκειμένου να ενημερωθούν για την διαδικασία και τις εξελίξεις της υπόθεσης. Παράλληλα καταγγέλθηκε ότι εντός του κτηρίου των γραφείων του ΕΔΣΝΑ βρίσκεται διμοιρία των ΥΜΕΤ, η οποία εισήλθε από την πίσω πόρτα.

Στην κινητοποίηση μίλησαν επίσης ο Γιάννης Πρωτούλης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο Χρύσανθος Κυριαζής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Πετρούπολης και ο Θ. Χαμαλίδης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων δήμου Φυλής και μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με το πανό του να αναγράφει, «Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής. Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας».

Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, την Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στη διασταύρωση της Λεωφ. Φυλής με τη Λεωφ. Θηβών.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός