ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ: Ένταση της πάλης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την εργολαβοποίηση



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Σε ένταση της πάλης καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ το Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Η διάσπαση της ΔΕΠΑ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και κάτω από τις εταιρείες «κελύφη», ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών, έχουν ενταχθεί οι διάφορες θυγατρικές στις οποίες μετακινούνται οι εργαζόμενοι από τη μητρική ΔΕΠΑ, η τεράστια πλειοψηφία των οποίων είναι εργολαβικοί. Παράλληλα, προχωρά η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και η επικείμενη ενσωμάτωση της ΔΕΠΑ Διεθνών στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ).

Μεγάλα τμήματα της δουλειάς, τόσο στα δίκτυα όσο και στο εμπόριο, ανατίθενται σε εξωτερικές εταιρείες. Εντείνεται η ασάφεια ευθυνών, συμπιέζονται τα εργατικά δικαιώματα, αυξάνεται η εντατικοποίηση, ενώ τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία αντιμετωπίζονται με χειρότερους όρους για το σύνολο των εργαζομένων (π.χ. δυσκολίες στη σύσταση επιτροπών ΕΥΑΕ)».

Το Σωματείο διεκδικεί «κατάργηση του αίσχους της εργολαβοποίησης στον Όμιλο ΔΕΠΑ και αναβάθμιση συνολικά των εργατικών δικαιωμάτων. Εξάπλωση της χρήσης του φυσικού αερίου εκεί όπου εμφανίζει πραγματικά, συγκριτικά πλεονεκτήματα. Φτηνή τιμή στη λαϊκή κατανάλωση.

Το ΔΣ του ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ καλεί τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και εταιρεία, να υπογράψουν το κείμενο καταγγελίας αυτής της πολιτικής με την απαίτηση να καταργηθεί το αίσχος της εργολαβοποίησης. Το κείμενο θα επιδοθεί στο ΥΠΕΝ σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστεί. Παραμένουμε όλοι σε ετοιμότητα!

Από το δίκιο μας δεν υποχωρούμε! Στον εμπαιγμό δεν υποτασσόμαστε! Δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάνε!»

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός