ΛΑΡΚΟ: Καθολική συμμετοχή στην απεργία ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης



Από την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στο σύνολο των εγκαταστάσεων της εταιρείας, χαρακτηρίστηκε μία ακόμη απεργιακή κινητοποίηση στη ΛΑΡΚΟ, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και του ειδικού εκκαθαριστή να διασπάσουν την ενότητα των εργαζομένων και να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους.

Δίνοντας συνέχεια στις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και πέντε μήνες ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, έδειξαν για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που απαξιώνουν περαιτέρω την εταιρεία και την οδηγούν είτε στο κλείσιμο, είτε στο ξεπούλημα. Έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές τους, που καταργούν δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αγώνες και αίμα, που τους οδηγούν στην ανεργία ή στη μισοδουλειά χωρίς δικαιώματα, που οδηγούν στο μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Την ίδια στιγμή, μέσα από την ενότητα και την προσήλωση στις αποφάσεις και τα αιτήματα των Γενικών Συνελεύσεων, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, έστειλαν την απάντησή τους στην κυβέρνηση και τον ειδικό εκκαθαριστή για την επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα τους, εργασίας και της ίδιας της ζωής τους, που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα. Μια άθλια συκοφαντική επίθεση που στοχεύει στον αποπροσανατολισμό και την σπίλωση των εργαζομένων στα μάτια του λαού. Που επενδύει στη σκανδαλολογία και επιχειρεί να φορτώσει στις πλάτες των εκατοντάδων εργατών της ΛΑΡΚΟ τις ευθύνες των κυβερνήσεων και των διοικήσεων που διόρισαν, προκειμένου να αποκρύψει τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν την εταιρεία σε αυτό το σημείο και να κάνει πιο εύκολη την εφαρμογή των αντεργατικών και αντιλαϊκών σχεδιασμών.

Στις άθλιες μεθοδεύσεις τους, η κυβέρνηση και ο ειδικός εκκαθαριστής, χρησιμοποιούν την τακτική του «καρότου και του μαστιγίου». Από τη μία επιτίθενται στους εργαζόμενους, τους συκοφαντούν και επιχειρούν να τους διασπάσουν, και από την άλλη, προσπαθούν να τους κατευνάσουν τάζοντάς τους ότι δήθεν θα ξαναδούν ορισμένα από τα μέτρα που πετσοκόβουν μισθούς και δικαιώματα. Τη δουλειά αυτή μάλιστα, έχουν αναλάβει και ελάχιστοι εργαζόμενοι, πρόθυμα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης, που επιδιώκουν να λειτουργήσουν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, να σκορπίσουν την απαισιοδοξία στην πλειοψηφία των εργαζομένων και να παίξουν τον δούρειο ίππο στην προσπάθεια διάσπασης της ενότητας τους, χωρίς μέχρι τώρα να το έχουν καταφέρει.

Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα να διασπαστούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και στα μεταλλεία. Μια προσπάθεια που όχι μόνο δεν επέφερε αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα συσπείρωσε ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους.

Σε σχετική ανακοίνωσή του μάλιστα, το Σωματείο Εργαζομένων στα μεταλλεία της Εύβοιας, σημειώνει αναφορικά με την απόφαση του να ακολουθήσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των υπολοίπων σωματείων, καθώς η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων είχε ληφθεί απόφαση για γενική απεργία, τονίζει ότι: «Με τη συμμετοχή μας δείχνουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και όσο κι αν θέλουν κάποιοι να μας διχάσουν δεν θα το καταφέρουν. Η ΛΑΡΚΟ είναι μία και τα προβλήματα αφορούν όλους εργαζόμενους από όλα τα εργοτάξια».

Στήριγμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στον αγώνα που δίνουν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και στην επίθεση που δέχονται, είναι η πλατιά εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη, που καθημερινά αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ξεπερνώντας τα όρια των τοπικών κοινωνιών και της χώρας και αποκτώντας διεθνή χαρακτηριστικά με μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης να καταφθάνουν από εργαζόμενους και συνδικάτα του εξωτερικού.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός