Κάλεσμα στα σωματεία του χώρου της Δ.Α.Σ Ο.Α.Σ.Α



Προς Πρόεδρο, προς γραμματέα.

Συνάδελφοι, τα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες οξύνονται μέρα με τη μέρα από την έλλειψη προσωπικού, ανταλλακτικών, του γερασμένου στόλου.
Το συγκοινωνιακό έργο συρρικνώνεται διαρκώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης του λαού.

Οι πολιτικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ,Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ), ευθύνονται για τη διάλυση των αστικών συγκοινωνιών και το ταυτόχρονο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι πολιτικές τους που βάζουν μπροστά την σχέση κόστους-κέρδους έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτόν καθημερινά για να μετακινείται με ασφάλεια το επιβατικό κοινό, ιδιαίτερα όπως διαπιστώσαμε, κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως αυτές της πανδημίας.

Τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των επιβατών που πήρε η κυβέρνηση για την πανδημία του κορονοϊού, όπως έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως , είναι κοροϊδία και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Εκθέτουν σε κίνδυνο εργαζόμενους και επιβάτες που συγχρωτίζονται στα οχήματα.

Η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση κλείνουν τ’ αυτιά τους στα αιτήματα των εργαζομένων για πύκνωση των δρομολογίων, με προσλήψεις και επιστροφή των αποσπασμένων, στη δραστική μείωση του ωραρίου σε συνθήκες καύσωνα, στην κατασκευή κλειστής καμπίνας, για την υγιεινή και ασφάλεια των χώρων που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι.

Οι συλλογικές συμβάσεις είναι σε παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου.

Χρειαζόμαστε διεκδικητικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες διαβίωσης, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του ωραρίου και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Για να μη πληρώσουμε ξανά την κρίση τους.

Ο συντονισμός και η οργάνωση του κλάδου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αντεπιτεθεί στα μέτρα της κυβέρνησης που με πρόσχημα την πανδημία, ακόμα πιο αποφασιστικά έβαλε στόχο να αποτελειώσει για λογαριασμό του ΣΕΒ εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Για τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο ζητάμε άμεση σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου και καθορισμό ημερομηνίας γενικής συνέλευσης.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός