Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : Όλοι στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη



ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ – ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 7.00 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες

Δεν σταματάμε, δεν μένουμε σιωπηλοί, συνεχίζουμε και οργανώνουμε τη δράση μας για την επόμενη μέρα. Η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ, τα επιτελεία της αστικής τάξης, ετοιμάζονται να στείλουν ξανά το λογαριασμό στο λαό.

Αξιοποιούν την πανδημία, ως ευκαιρία για να φορτώσουν στους εργαζόμενους τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, για να σαρώσουν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο από την προηγούμενη, αλλά και από την “κανονικότητα” της ανάπτυξής τους, των τελευταίων ετών.

Το “Ταμείο Ανάκαμψης” της ΕΕ και η κρατική παρέμβαση έχουν ως στόχο τη σωτηρία της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων με νέα πακέτα στήριξης, για τα οποία ο λογαριασμός θα σταλεί στους εργαζόμενους, ενώ όπως πάντα συνοδεύονται με αντεργατικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα διαρκείας.

Η “δίκαιη κατανομή βαρών” που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της Ν.Δ , φορτώνει τα σπασμένα και το λογαριασμό της κρίσης σ’ εμάς τους εργαζόμενους, και δίνει ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Εξασφαλίζει το χαμηλότερο “εργατικό κόστος” για τους μεγάλους ομίλους ενώ την ιδία στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα διαγωνίζονται για το ποιος έχει το καλύτερο πρόγραμμα στήριξης του ΣΕΒ.

Οι άνεργοι, οι χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι του κλάδου, ούτε στην “ανάκαμψη”, ούτε τώρα με την πανδημία είδαν κανένα μέτρο στήριξης της ζωής και του εισοδήματός τους. Η συντριπτική πλειοψηφία συνεχίζει να περνά δύσκολες μέρες, να αγωνιά για την επιβίωση της.

Αυτοί που ευθύνονται για τα δεινά που έχουν σπείρει, δηλαδή ο ΣΕΒ, μας καλούν σε νέες θυσίες στο όνομα της επανεκκίνησης και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων τους. Λένε να ξεχάσουμε το 5ήμερο – 8ωρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να αποδεχτούμε τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, να ζούμε με τα ψίχουλα.

Οι από χρόνια απαιτήσεις τους, με αφορμή και την πανδημία, γίνανε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) οι οποίες ήρθαν για να μείνουν και να ενισχυθούν, να προστεθούν στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Αντιστεκόμαστε, οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στα μονοπώλια, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη τους. Προετοιμάζουμε, την αντεπίθεσή μας για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, για να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας και του πλούτου που εμείς παράγουμε σε αυτή την ζωή.

Τώρα είναι ευκαιρία να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα από την προηγούμενη πείρα μας. Να αναλογιστούμε αν αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογική, αν αυτό το μέλλον ταιριάζει σε εμάς και στα παιδιά μας. Να αναρωτηθούμε γιατί σήμερα, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες που παρέχουν η επιστήμη και η τεχνολογία, δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες μας.

Το σύστημα τους ο καπιταλισμός σάπισε και βρωμάει. Η αναρχία στην παραγωγή και το κυνήγι του μέγιστου κέρδους είναι οι αιτίες που γεννάνε τα προβλήματα που αφαιρούν το δικαίωμα στην ζωή.

Όλες οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος εν μέσω πανδημίας αλλά και οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις έδειξαν τον δρόμο του αγώνα. Τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματά μας, θα λυθούν με το δυνάμωμα της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, με την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη. Να παρθούν αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, να γίνει αυτή υπόθεση όλων των σωματείων στο κλάδο.

Απαιτούμε:

Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις
Εισόδημα για όλους
Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις
Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων . Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Μένουμε δυνατοί και συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός