ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ: Συνεχίζεται η έκφραση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των ΗΠΑ που αγωνίζονται ενάντια στον ρατσισμό και τη βαρβαρότητα



Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζόμενων των ΗΠΑ ενάντια στην βαρβαρότητα, συνεχίζουν να εκφράζουν με ανακοινώσεις και ψηφίσματά τους σωματεία και φορείς της χώρας μας.

«Η αξιοποίηση των εξελίξεων από τα αστικά κόμματα, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ελλάδα, δείχνει την υποκρισία και την ευκαιριακή τους εκμετάλλευση για να αποπροσανατολίσουν από το ότι η πολιτική όλων τους θρέφει και καλλιεργεί τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Είναι η πολιτική των πολέμων και της σφαγής λαών στο εξωτερικό, της φτώχειας, της καταπίεσης στο εσωτερικό», τονίζεται σε ψήφισμα της γενικής της συνέλευσης η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ). «Ο ρατσισμός και η καταστολή εναντίον των φτωχών, των έγχρωμων ή των μεταναστών και των προσφύγων, είναι εκδήλωση της σαπίλας ενός συστήματος που δολοφονεί και καταπιέζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων. Ο ιός είναι ο καπιταλισμός και δολοφονεί είτε με τη βία είτε με τη φτώχεια», σημειώνεται στο ψήφισμα.

«Όλα αυτά τα περιστατικά των τελευταίων ημερών αποκαλύπτουν τη βαρβαρότητα με την οποία το κράτος της «ελευθερίας και της δημοκρατίας» αντιμετωπίζει φτωχούς εργαζόμενους και ανέργους που διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν για τη ζωή τους, τον εχθρό λαό ενάντια στον οποίο δεν διστάζει να κατεβάσει την εθνοφυλακή και το στρατό για να τον καταστείλει», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

«Συμπαραστεκόμαστε στον αμερικανικό λαό και στην προσπάθειά του «να αναπνεύσει». Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις λαϊκές διεκδικήσεις και καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του φυλετικού μίσους, του ρατσισμού και του φασισμού, κάθε απόπειρα να μπουν στο γύψο δικαιώματα και διεκδικήσεις των εργαζομένων», σημειώνει σε ψήφισμά του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης.

«Αυτό που βιώνουν καθημερινά τα εκατομμύρια των φτωχών Αμερικανών εργαζομένων, ο πόνος, η δυστυχία και η ανασφάλεια είναι κοινό με τα προβλήματα των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική, είναι κοινό με τα προβλήματα των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται σήμερα στη χώρα μας. Ίδια και κοινή φυσικά είναι η «μήτρα» που δημιουργεί όλα αυτά τα φαινόμενα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας.

«Όλα αυτά τα περιστατικά των τελευταίων ημερών αποκαλύπτουν τη βαρβαρότητα με την οποία το κράτος της «ελευθερίας και της δημοκρατίας» αντιμετωπίζει φτωχούς εργαζόμενους και άνεργους που διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν για τη ζωή τους, τον εχθρό λαό ενάντια στον οποίο δεν διστάζει να κατεβάσει την εθνοφυλακή και στο στρατό για να τον καταστείλει» σημειώνει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός