«Δεν πάει άλλο» με το ΧΥΤΑ το μήνυμα της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης (VIDEO-ΦΩΤΟ)



«Δεν πάει άλλο» είναι το μήνυμα που έστειλαν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, που διοργάνωσαν το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιούνη οι Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αττική και Δυτικής Αθήνας στη διασταύρωση της Λεωφ. Φυλής με τη Λεωφ. Θηβών.

Με την κινητοποίησή τους απαίτησαν μεταξύ άλλων να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή αλλά και να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ, καθώς επίσης και να μην υπάρξει καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.

Στην κεντρική ομιλία (δείτε στο κεντρικό βίντεο), η Δημοφίλη Χαλκιώτη, εκ μέρους των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, η φωνή της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας που εδώ και δεκαετίες ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας δίπλα στη χαβούζα της χωματερής, ακούγεται πιο δυνατά από ποτέ. Είναι πιο δυνατή, γιατί σήμερα ενώνεται με τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, που απαιτούν να μη γίνει άλλο έγκλημα τύπου «Φυλής» στην περιοχή τους. Είναι πιο δυνατή, γιατί ενώνεται σήμερα με τη φωνή χιλιάδων εργαζομένων στο Βόλο και στη Δυτική Θεσσαλονίκη που ζουν το έγκλημα της καύσης των απορριμμάτων για να εξασφαλίζεται φτηνή ενέργεια στις τσιμεντοβιομηχανίες. Αυτό το έγκλημα προωθούν και στην Αττική, αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, λογαριάζουν χωρίς το λαό της που με τον αγώνα του θα τους ξηλώσει όλους αυτούς τους απαράδεκτους σχεδιασμούς»​.

«Σήμερα, είμαστε πιο δυνατοί, γιατί η φωνή μας ενώνεται με τους κατοίκους του Περάματος και του Κερατσινίου που αρνούνται να ζουν δίπλα στα «Καζάνια του Θανάτου», με τους κατοίκους σε πολλούς δήμους της Αττικής που βλέπουν να δημιουργούνται αυθαίρετα Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων χωρίς να τηρούνται τα βασικά κριτήρια για την προστασία της υγείας και του Περιβάλλοντος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο της ΝΔ, τη στάση της περιφερειακής αρχής που μαζί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Τζήμερο «επικύρωσαν με την ψήφο τους την απόφαση που είχε πάρει η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ (επί διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ) για να δημιουργηθεί νέα τεράστια χωματερή στη Φυλή (κοντά στον οικισμό Γεννηματά 2) περίπου 300 στρεμμάτων όπου θα θαφτούν τουλάχιστον 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σκουπίδια» αλλά και τη δημοτική Αρχή Φυλής «που εκλέχτηκε με τη στήριξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, το δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, στέλεχος της ΝΔ, που μάλιστα ο κύριος Τσίπρας τον είχε εγκωμιάσει λέγοντας ότι είναι «ο καλύτερος δήμαρχος της Αττικής», για τον ιδιαίτερο ρόλο που έχουν αναλάβει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια για να προωθούν τον απαράδεχτο σχεδιασμό στη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και για να καταστέλλουν και να υπονομεύουν τον αγώνα του λαού της περιοχής».

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί, διαφυλάσσουμε τη μεγάλη μας κατάκτηση που είναι η Συγκρότηση των Συντονιστικών Επιτροπών στη Δυτική Αθήνα και τη Δυτική Αττική. Τις δεκάδες αποφάσεις Σωματείων – Συλλόγων και Φορέων που σήμερα Παγκόσμια μέρα του Περιβάλλοντος γίνονται μια μεγάλη κραυγή αγωνίας που λέει «Δε μπορώ να αναπνεύσω» και ταυτόχρονα γίνονται κάλεσμα αγώνα που λέει ότι «Δεν πάει άλλο – Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας». Δε θα μας διασπάσουν ούτε η κυβέρνηση και η περιφέρεια αλλά ούτε και ορισμένοι που αυτοβαφτίζονται «συλλογικότητες» αλλά δεν εκπροσωπούν ούτε τον εαυτό τους και προσπαθούν από την πίσω πόρτα να ξεπλύνουν ευθύνες προηγούμενων κυβερνήσεων και περιφερειακών αρχών».

Χαιρετισμό απηύθυνε η Χαρά Κατσούδα, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Αττικής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Καματερού

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θοδωρής Χιώνης και Γιάννης Πρωτούλης, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, οι ευρωβουλευτές του Κόμματος Λευτέρης Αλαβάνος – Νικολάου και Κώστας Παπαδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Αγ. Αναργύρους – Καματερό, Θοδωρής Σκολαρίκος, Φυλή, Νίκος Ζαπάντης, και Ιλίου, Νίκος Σταματόπουλος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γρηγόρης Τιμπλαλέξης και Νίκη Χρονοπούλου από το Δυτικό Τομέα καθώς και η Στέλλα Βαλαβάνη από τον Νότιο Τομέα.

Ακολούθησε συναυλία με το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη» και την Νατάσσα Μποφίλιου. (Δείτε βίντεο)

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός