Καταγγέλουμε τις απολύσεις στην LG CNS απαιτώντας την ανάκληση τους



Η εταιρεία LG CNS που δραστηριοποιείται στις αστικές συγκοινωνίες στον έλεγχο και λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτήριου προανήγγειλε την απόλυση πέντε εργαζομένων. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε ήδη απολύσει την περίοδο της πανδημίας 2 εργαζόμενους.

Η αιτία είναι η ανάγκη των ιδιοκτητών για την αύξηση της κερδοφορίας εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, που έχει ως προϋπόθεση την εντατικοποίηση της δουλειάς από λιγότερο προσωπικό.

Είναι τόσο αδίστακτοι που δεν παίρνουν υπόψη ούτε το γεγονός ότι μια εκ των απολυμένων είναι μητέρα βρέφους 4μηνων.

Τέτοιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ως δορυφόροι γύρω από δημόσιες επιχειρήσεις όπως ο ΟΑΣΑ και λυμαίνονται κρατικό χρήμα μέσα από συμβάσεις-συμφωνίες που προετοιμάζονται πίσω από κλειστές πόρτες, εκτός από την δυνατότητα μεγάλης κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες λειτουργούν και ως μοχλός πίεσης ενάντια στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

Ως γραμματεία του Π.Α.ΜΕ αστικών συγκοινωνιών καταγγέλλουμε τις απολύσεις της εταιρείας LG και συμπαραστεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων για τον δίκαιο αγώνα τους, για την ανάκληση των απολύσεων τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών να εκφράσουν την αντίθεση τους στις απολύσεις και φυσικά την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της LG CNS οι οποίοι στην γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να απεργήσουν την Τρίτη 30/06/2020.

Ανάκληση τώρα των απολύσεων.
Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου
Έξω οι εργολάβοι από τις αστικές συγκοινωνίες
Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους.
5ημερο-7ωρο-35ωρο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός