Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση στο υπ. Προστασίας του Πολίτη – Κανείς συμβιβασμός με την καταστολή (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα της Αττικής, ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει «σιγήν ιχθύος» μπροστά στα αντεργατικά μέτρα που παίρνει και προετοιμάζει.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την ισχυρή αστυνομική δύναμη που προσπάθησε να εμποδίσει τους διαδηλωτές να βρεθούν έξω από την είσοδο του υπουργείου. Καταγγέλθηκε το γεγονός της καταστολής και επισημάνθηκε ότι η σημερινή απαγόρευση είναι μια τρανταχτή απόδειξη ότι ο νόμος που φέρνει η κυβέρνηση είναι νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων, των Συνδικάτων, των εργατών και δεν είναι για τις ολιγάριθμες ομάδες όπως ισχυρίζονται.

Οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν απαράδεκτη την παρέμβαση της αστυνομίας και υπογράμμισαν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν και να συμβιβαστούν με μια τέτοια κατάσταση.

Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος εμμένει στη θέση της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο.

«Αυτό ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί, κανείς συμβιβασμός με τη καταστολή», φώναξαν οι διαδηλωτές και απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 9 Ιούλη στις 8.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

To ΠΑΜΕ σημειώνει πως στη συνάντηση με τον υπουργό, η αντιπροσωπεία «κατέθεσε τις αποφάσεις δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων απ΄ όλη τη χώρα με το κύριο αίτημα να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Μετά το τέλος της συνάντησης η αντιπροσωπεία θέλοντας να ενημερώσει όλες τις παρευρισκόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις, βρήκε μπροστά της δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει τα συνδικάτα. Διαψεύστηκε ο υπουργός που δήλωνε ότι το νομοσχέδιο δεν αφορά τα συνδικάτα και τις κινητοποιήσεις τους και αυτό το δείχνουν και οι φωτογραφίες».

 

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 778079Συνολικές αναγνώσεις:
  • 11Αναγνώσεις σήμερα:
  • 357263Συνολικοί επισκέπτες:
  • 2Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕ



Ακουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ