Δ.Α.Σ-Ο.Α.Σ.Α ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ                                                                      ΣΧΟΛΙΟ                       13/7/2020
Επειδή αυτό το θέμα παίζει εδώ και κάτι χρόνια, με διάφορες παραλλαγές.
Υπενθυμίζουμε σε όλους και θα βγει αναλυτική ανακοίνωση.
Από την πρώτη  στιγμή η Δ.Α.Σ-Ο.Α.Σ.Α δήλωσε, παρότι δεν συμφωνεί με τις δικαστικές διεκδικήσεις, αλλά με τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των δικαιωμάτων μας, οικονομικών και θεσμικών, πως καλά κάνουν οι συνάδελφοι και προχωρούν και με τη νομική πλευρά.

Το ίδιο είπαμε και για τις ομαδικές αγωγές του συνδικάτου απέναντι στην εταιρεία.
Έχει αποδειχθεί ότι οι δικαστικές διαμάχες εκτός από χρονοβόρες, τις περισσότερες φορές βγάζουν  αποφάσεις που είναι ενάντια στα συνολικά  συμφέροντα των εργαζομένων.
Ακόμα και πρόσκαιρα αν  κερδίζονται κάποιες  υποθέσεις, ουσιαστικά είναι στάχτη στα μάτια για να σκεπαστεί η συντριβή μισθών και δικαιωμάτων στο σύνολό τους και για όλους τους εργαζόμενους.
Φυσικά οποιοσδήποτε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να κινηθεί αυτόνομα κατά πώς νομίζει εκείνος καλύτερα για τα συμφέροντα του, αναλαμβάνοντας την προσωπική ευθύνη.
Η  ευθύνη  βαραίνει την πλειοψηφία του συνδικάτου  την οποία κατέχουν, ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚΕ-ΜΕΤΑ, δηλαδή οι παρατάξεις που στήριξαν και στηρίζουν την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων που μας τσακίζουν ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία.
Η απροθυμία τους να οργανώσουν τον κλάδο σε διεκδικητική κατεύθυνση, για όλα όσα μας αφορούν, έχουν φέρει το συνδικάτο σε κατάσταση πλήρους αδράνειας.
Η αδράνεια είναι επιλογή τους.
Έτσι στηρίζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Αυτή  η αδράνεια δημιουργεί αποπροσανατολισμό στις όποιες αγωνιστικές  διαθέσεις υπάρχουν στους εργαζόμενους.
Τάξιμο,τάξιμο και αναμονή.
Αναμονή  για Σ.Σ.Ε, αναμονή για δίκες, αναμονή για καλύτερες συνθήκες δουλειάς.
Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ δεν είπε ψέματα ποτέ.
Τα δικαστήρια είναι δίκοπο μαχαίρι. 
Ο μόνος σίγουρος δρόμος είναι η οργανωμένη δράση σε ταξική κατεύθυνση.
Οδηγός μας το δίκιο μας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός