Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Μεταφορών για μέτρα προστασία της υγείας (ΦΩΤΟ)Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησαν Σωματεία και φορείς στο πλαίσιο της μέρας δράσης για τις αστικές συγκοινωνίες.

«Τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού – Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Αγορά καινούριων οχημάτων – Όχι σε leasing – Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης» έγραφε το πανό της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ συνοψίζοντας τα αιτήματα Συνδικάτων και φορέων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που τα καθιστά «υγειονομικές βόμβες» εν μέσω πανδημίας.

Αντιπροσωπεία από τις αστικές συγκοινωνίες και από εργαζόμενους στο αεροδρόμιο συναντήθηκε με τον Νίκο Σταθόπουλο, γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η αντιπροσωπεία του παρουσίασε με συγκεκριμένα νούμερα τις ελλείψεις στις συγκοινωνίες, επισήμανε ότι η μεταφορά προς και από το αεροδρόμιο, για τους εργαζόμενους που δουλεύουν εκεί, είναι ακριβή ενώ τα δρομολόγια είναι αραιά, και ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα που αφορούν στην προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς. Ο γενικός γραμματέας παραδέχθηκε τα προβλήματα ωστόσο όπως ήταν αναμενόμενο, πρόβαλλε ως «λύση» την αιτία των προβλημάτων, δηλαδή τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, την άμεση και μεγαλύτερη εμπλοκή των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις αστικές συγκοινωνίες.

 

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός