Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας – Απάντησαν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης (VIDEO-ΦΩΤΟ)Με ένα μεγάλο σε συμμετοχή και δυναμικό σε παλμό συλλαλητήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι μαθητές της Αθήνας συνέχισαν σήμερα τον αγώνα τους για ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλα τα σχολεία, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στην υπουργό Παιδείας ότι η χθεσινή της προσπάθεια να τους εκβιάσει, όχι μόνο δεν τους τρομάζει, αλλά αντίθετα τους πεισμώνει και «ατσαλώνει» τον αγώνα τους. Μεγάλη διαδήλωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη, ενώ πορείες πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις.

Οι μαθητές, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και έχοντας στον πλευρό τους τους γονείς τους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, τους εκπαιδευτικούς, που συμμετείχαν στο πλαίσιο της στάσης εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 το μεσημέρι που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ, αλλά και Φοιτητικούς Συλλόγους, που με το πανό τους απαιτούσαν να ανοίξουν άμεσα και με ασφάλεια οι σχολές τους, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, όπου έγιναν και οι ομιλίες (δείτε παρακάτω).

Στη συνέχεια έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Φωνάζοντας συνθήματα που συμπύκνωναν τα αιτήματά τους, όπως «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία σε κάθε μαθητή» και «Με μάσκα – παγουρίνο δεν βγαίνει η πανδημία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», έφτασαν στο Σύνταγμα, στέλνοντας, με τη δυνατή τους φωνή, και εντός του Κοινοβουλίου το αίτημα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Η δυναμική πορεία επέστρεψε στα Προπύλαια, όπου οι μαθητές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις επόμενες κινητοποιήσεις τους, τη μορφή και το χρόνο των οποίων θα αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, στη συνεδρίασή της, το Σάββατο 3 Οκτώβρη.

 

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 790706Συνολικές αναγνώσεις:
  • 26Αναγνώσεις σήμερα:
  • 364266Συνολικοί επισκέπτες:
  • 23Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ