Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 6 Οκτώβρη ενάντια στην επίσκεψη του γγ του ΝΑΤΟ



Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, φοιτητικοί σύλλογοι, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος καταγγέλλουν και καταδικάζουν την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα, την Τρίτη 6 Οκτώβρη και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 11 π.μ. στα Προπύλαια.

Τη συγκέντρωση στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Ακόμα στηρίζουν: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Λίγες μέρες μετά την ελληνοτουρκική συμφωνία για το «στρατιωτικό μηχανισμό αποκλιμάκωσης», το γεράκι του πολέμου επισκέπτεται την Αθήνα και την Άγκυρα με στόχο να προωθήσει τη συνοχή στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, σε μια περίοδο που οξύνονται οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών, ενώ ταυτόχρονα κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.

Καταρρέει στην πράξη η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων αστικών κομμάτων, που επιχειρούν να παρουσιάσουν το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ ως παράγοντες δήθεν ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Αντίθετα, γίνεται φανερό πως μοναδικός στόχος τους είναι η εξυπηρέτηση των δικών τους οικονομικών και στρατιωτικών σχεδιασμών, στις πλάτες των λαών.

Είναι αποκαλυπτικές οι τελευταίες εξελίξεις με:

Την πρόσφατη επίσκεψη του αμερικανού υπουργού εξωτερικών, Πομπέο, στη χώρα μας, που συνοδεύτηκε με τις συζητήσεις για τη συνέχιση του διαβόητου «Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ»

Τους σχεδιασμούς για νέες Ευρωατλαντικές Βάσεις και υποδομές

Τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Τη στάση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που ρίχνουν νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας

Σε αυτό το πλαίσιο και στο πολυσύνθετο παζάρι με την τουρκική αστική τάξη που βρίσκεται σε εξέλιξη, εντάσσεται και η επίσκεψη του γ.γ. του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, προμηνύοντας θανάσιμους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Ο ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε απαιτείται ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Ο λαός μας να καταδικάσει και με τη δράση του το παραπέρα βάθεμα της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να δυναμώσει η πάλη για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές βάσεις, για καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, για αποδέσμευση απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία σε μαζική, μαχητική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 6 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στα Προπύλαια για να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε την επίσκεψη του γγ του ΝΑΤΟ στη χώρα μας!».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός