Καταγγέλλουν το όργιο καταστολής σε βάρος των μαθητών



 

Το όργιο καταστολής σε βάρος των μαθητών, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους σωματεία και φορείς, δηλώνοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους. Παράλληλα στέλνουν μήνυμα: «Το δίκιο των μαθητών νίκησε! Είμαστε μαζί τους».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, κάνοντας λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να χωρέσει η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, τώρα επιτίθεται με μανία σε όποιον ζητάει το αυτονόητα, μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής!», τονίζει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και προσθέτει: «Αφού δεν κατάφερε τίποτα με την κατασυκοφάντηση του υπερήφανου, ανυποχώρητου και ελπιδοφόρου αγώνα των μαθητών και των δίκαιων αιτημάτων τους, τώρα προχωράει με την καταστολή «χτυπώντας στο ψαχνό»!» 

«Την απρόκλητη επίθεση σε βάρος των μαθητών στο υπουργείο Παιδείας» καταγγέλλουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑΜΕΑ Ν. Αττικής. Οι μαθητές, καταλήγει η ανακοίνωση, «μαζί με τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς έχουν δείξει ότι η καταστολή, η βία, η συκοφάντηση δεν θα κάμψει τον αγώνα τους, γιατί είναι ένας αγώνας δίκαιος, για τη ζωή και τη μόρφωση των παιδιών μας, των οικογενειών μας. Οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται. Συσπειρώνονται και αγωνίζονται μέχρι τέλους για τα δίκαια αιτήματά τους».

Σωματεία της Αλεξανδρούπολης (Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών και Συνταξιούχων ΙΚΑ) καταγγέλλουν την καταστολή και τις επιθέσεις των ΜΑΤ από την κυβέρνηση και τονίζουν: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν της πολιτικής της καταστολής και της βίας απέναντι στους μαθητές, στους εργαζόμενους, απέναντι τελικά σε όποιον διεκδικεί. Δίνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης με τα πανεργατικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Τρίτη 13 Οκτωβρίου. Στην Αλεξανδρούπολη στις 18.30 στο Δημαρχείο».

Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων ν. Αττικής καταγγέλλει το όργιο καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι σε όποιον τολμά να αμφισβητήσει την αντιλαϊκή πολιτική της και ξεκαθαρίζει πως «αν νομίζουν ότι το εργατικό, το λαϊκό και το νεολαιίστικο κίνημα θα τα «μαζέψει» κάτω από το φόβο της καταστολής είναι βαθιά νυχτωμένοι». Δίνει αγωνιστικό ραντεβού την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στις 6:30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν αντέχει τον διάλογο, για αυτό και αξιοποίησε, για μια ακόμα φορά, τη δράση μίας μεμονωμένης ομάδας που δεν έχει καμία σχέση ούτε με το μαθητικό, ούτε με το εκπαιδευτικό κίνημα», σημειώνει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, προσθέτοντας ότι: «Η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή και την τρομοκράτηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Μετά την συκοφάντηση και την «τιμωρία» με τις λεγόμενες «τηλε-απουσίες», όσων αγωνίζονται και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, προχώρα στην ωμή βία. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας», ξεκαθαρίζει η ΕΛΜΕ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει διαρκώς σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των ανήλικων μαθητών και του λαού, προκειμένου να εμπεδωθεί το «νόμος και τάξη» και να επιβληθεί «σιγή ασυρμάτου», απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές επιλογές», επισημαίνει το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, που καλεί στις κινητοποιήσεις στις 13 και τις 15 Οκτώβρη 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός