Χρειάζεται συνεχής πάλη από το λαϊκό κίνημα ενάντια στο φασισμό και σε ό,τι τον γεννάει



Στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό, το ρατσισμό την ξενοφοβία και τις πολιτικές εκείνες που δημιουργούν το έδαφος για την εμφάνιση και ανάπτυξή τους ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974 θα είναι πάντα παρών αναφέρει σε ανακοίνωση του χαιρετίζοντας την καταδικαστική απόφαση κατά της Χρυσής Αυγής.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το ΔΣ του «ΣΦΕΑ 1967-1974» χαιρετίζει την Απόφαση του δικαστηρίου (7-10-2020) που χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση τη «Χρυσή Αυγή».

Ο Σύνδεσμος μας εδώ και πάνω από δέκα χρόνια καταγγέλλει τις εγκληματικές πράξεις της ΧΑ. Σε όλες του τις εκδηλώσεις στα γραφεία του, στο πολυτεχνείο, στις επισκέψεις σε σχολεία, σε σχολές, σε εργασιακούς χώρους, πάντα αναφερόταν στην εγκληματική δράση της ΧΑ και την ανάγκη πολιτικής απομόνωσης της.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κατάγγειλε ξανά τη ΧΑ και πήρε μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που έγιναν, ζητώντας την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων πρωτοπαλίκαρων της και συνολικά της ΧΑ.

Ο ΣΦΕΑ συμπαραστάθηκε -ηθικά και πολιτικά- στην οικογένεια και στη Μάνα του Παύλου.

Μέλη του Δ.Σ. του ΣΦΕΑ παρακολούθησαν πολλές φορές τις διαδικασίες της δίκης.

Τελικά, φάνηκε ότι οι δικαστές εξέτασαν και αξιολόγησαν τα πραγματικά περιστατικά και οδηγήθηκαν σε αυτή την Απόφαση και την καταδίκη της ΧΑ σαν εγκληματικής οργάνωσης. Εγκληματικής, γιατί η δράση της είναι απόρροια της ναζιστικής ιδεολογίας της.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας με την καταδίκη στην ανώτατη των ποινών και ο εγκλεισμός των στελεχών της ΧΑ στη φυλακή για τα εγκλήματά τους, θα είναι μια πράξη που θα ανακουφίσει τις οικογένειες των θυμάτων, Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών.

Ο ΣΦΕΑ υπογραμμίζει ότι μόνο η σταθερή και αταλάντευτη πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, καθώς και της νεολαίας, μπορεί να εξασφαλίσει την εξάλειψη της παρουσίας της ΧΑ από κάθε γειτονιά, από κάθε χώρο δουλειάς, από κάθε σχολείο και σχολή. Να εξαλείψει -η συνεχής πάλη- το ναζισμό, το φασισμό, το ρατσισμό και τη ξενοφοβία και ό,τι τους γεννάει, τους θρέφει και τους ενισχύει πολιτικά, ηθικά και οικονομικά, για να τους χρησιμοποιεί ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Ο ΣΦΕΑ, στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, θα είναι πάντα παρών, καταγγέλλοντας τις πολιτικές εκείνες που δημιουργούν το έδαφος για την εμφάνιση και ανάπτυξή τους».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός